Vlada konačno objavila koje ćemo borbene avione kupiti, evo zašto smo se odlučili za Francuze

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2021. u 13:10
FOTO: REUTERS/Stefanos Kouratzis/File Photo

Kako je i najavljeno, na dan Hrvatskih oružanih snaga doznali smo za kupovinu kojeg tipa borbenog zrakoplova se odlučila država.

Francuski ili američki, nagađalo se do posljednjeg trenutka.

Mi ćemo danas pod prvom točkom dnevnog reda donijeti povijesnu odluku o nabavci višenamjenskog borbenog zrakoplova najnovije generacije, rekao je Plenković, dodavši da se tom odlukom gleda budućnost hrvatske sigurnosti i budućnost Hrvatske vojske.

Hrvatska kupuje 12 francuskih borbenih zrakoplova

“Novim avionima osigurat ćemo zaštitu, steći moćno strateško sredtsvo odvraćanja i podići nacionalnu sigurnost na razinu kakvu nikad nismo imali”, rekao je Plenković.

“Ovo je najveća investicija u hrvatsko naoružanje, stječemo sposobnost koja za sljedećih 30 do 40 godina višestruko uvećava ukupnu borbenu moć Hrvatske vojske što je najveći jamac mira. Povjerenstvo je temeljito evoluirao ponude. Jednoglasno je usvojena studija o nabavi aviona. Vlada je ocijenila da je ponuda Francuske najbolja i donijela odluku o nabavi 12 višenamjenskih aviona Rafalea, rekao je Plenković. Za najpovoljniji iznos novca Hrvatska dobiva najbolje ocijenjen i opremljen avion. 999 milijuna eura je najpovoljnija ponuda i pruža najpovoljniju obročnu otplatu, dodao je.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close