Vjerovnici bi stečaj, a sud izvješće Uprave i popis imovine

Autor: Suzana Varošanec , 18. veljača 2019. u 08:08
Tvrtku preuzela Hidroelektra niskogradnja/ M. Sušenj/PIXSELL

Ročište je zakazano na Trgovačkom sudu u Zagrebu 19. ožujka radi izjašnjavanja o stečajnom prijedlogu.

Na Trgovačkom sudu u Zagrebu pokrenut je prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Hidroelektra mehanizacija.

Riječ je o tvrtki koja je statusnom promjenom, temeljem ugovora o pripajanju, preuzela tvrtku Hidroelektra niskogradnja, a tako i njezine obveze koje se tiču predstečajne nagodbe sklopljene između tog dužnika i vjerovnika.

Što u ovom slučaju slijedi pokazat će se na ročištu 19. ožujka, jer je glavna tema izjašnjavanje o stečajnom prijedlogu. 

Direktor Hidroelektre mehanizacije Pavlo Smirnov, a po nalogu suda ima kratki rok od 8 dana da dostavi izvješće o financijsko-gospodarskom stanju dužnika s podacima o cjelokupnoj imovini.

Prijedlog za stečaj stigao je iz redova predstečajnih vjerovnika, tj. od tvrtke Kamenolom Gorjak. Njezinu tražbinu od 1,7 mil. kn utvrđenu nagodbom, koja nakon umanjenja iznosi 689.02752 kuna, Hidroelektra se obvezala isplatiti nakon počeka roka od 12 mjeseci, u daljnjem roku od 5 godina u jednakim mjesečnim ratama.

Inače, Hidroelektra mehanizacija održala je 1. veljače izvanrednu Glavnu skupštinu na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora – to su Marijan Vidmar, Adam Mohmoud Al-Maham te Dmytro Tkachenko.

Kao razlog promjena navode činjenicu da je dosadašnji većinski dioničar tvrtka Gloria-Vitex promijenila svog vlasnika, koji sad "preuzima ovlasti za organiziranje poslovanja i nadzora nad poslovanjem tvrtke". No, o kome je riječ, nismo uspjeli  doznati. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Tko bi znao sto je gedeljkinu i njegovoj ekipi u glavi. Meni se cini da ce sve skupa pripojiti da stecajnim postupcima smanji dugovanja, a onda ili krajnji rezultat prodati ili pocet raditi …

bit će još toga, Viadukt je na čekanju a možda i Tehnika i koliko još drugih da bi novi poduzetnici po bagatelnim cijenama mogli kupiti mrsko socijalističko naslijeđe.

Pa ovi ce u stecaj a da dionice nisu ni izlistane na burzi…

New Report

Close