Vitek nudi više, CERP na ‘mukama’

Autor: Marija Brnić , 11. srpanj 2016. u 22:01
Država bi za svoje dionice po novoj ponudi dobila 139,5 milijuna kuna /Borna Filić/PIXSELL

Bolja cijena za dionice S. Hvara.

Hoće li i može li odgovoriti na novu, povoljniju ponudu većinskog dioničara Radovana Viteka o otkupu dionica Sunčanog Hvara, Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) odlučivat će idući tjedan, saznaje Poslovni dnevnik.

CERP za 30% državnih dionica u hvarskom hoteljeru prije mjesec dana nije uspio naći kupca, zbog visoke početne cijene od 28 kuna za cijeli paket. U međuvremenu je nizom tranaskacija između CPI grupe, Prime Tourst Resortsa i prethodno Orco grupe njihov vlasnik Vitek stekao 61,85% dionica Sunčanog Hvara i ušao u obvezu javne ponude za preuzimanje preostalih dionica, najprije po cijeni od 21,37 kuna, a jučer ju je podignuo na 24 kune. Dvojbe pred državom sad su još kompleksnije.

Ponuđena cijena nijansu je iznad prosječne koju je dionica postizala posljednjih mjeseci i na njoj bi sada država ostvarila za oko 23 mil. kuna više nego po prvoj Vitekovoj ponudi (124 mil. kuna). S druge strane, zagovornici prodaje dionica u više paketa očekuju da bi novim nadmetanjem CERP uspjio postići ranije procjene prihoda od oko 160 mil. kuna. Pitanje je može li o ovom slučaju odlučivati Upravno vijeće CERP-a, čiji su članovi zamjenici resornih ministara Vlade kojoj je izglasano nepovjerenje, o čemu će pravnici morati naći brz odgovor. Ponuda Viteka otvorena je do kraja srpnja, a nije zanemarivo da su CERP-u novci više nego potrebni, jer mu u kolovozu na naplatu dolazi više od 100 mil. kuna od ukupno 370 milijuna obveza u 2016.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ne znam o cemu cerp moze odlucivati u ovakvoj politickoj situaciji.sve natjecaje treba staviti na hold,ovako netko iskoristava situaciju a nema legitimitet za odluke.pa cerp vodi lik koji je 3 godine v.d. a smije biti po zakonu najdulje 6mjeseci.stvarno smo banana drzava.a u vijecu su pomocnici ministara ostavci.ovakve odluke ne smiju donositi sigurno

New Report

Close