Vilim Ribić: Nećemo legitimirati posljedice katastrofalne ekonomske politike

Autor: Agencija VLM , 18. travanj 2014. u 13:26
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Ribić navodi kako je Ministarstvo od sindikalista tražilo ukidanje dodataka 4, 8, i 10% za starije zaposlenike.

Sindikat neće legitimirati posljedice jedne katastrofalno neuspješne ekonomske politike, poručio je danas u priopćenju Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, komentirajući neuspjeh jučerašnjih pregovora za novi Kolektivni ugovor u znanosti i visokom obrazovanju.

Ribić navodi kako je Ministarstvo od sindikalista tražilo ukidanje dodataka 4, 8, i 10% za starije zaposlenike i time htjelo da sindikat pristane na smanjivanje plaća svojim članovima. Ribić napominje kako je taj dodatak ostao u Kolektivnom ugovoru za zdravstvo.

"Sindikat znanosti ni na drugim pitanjima nije pristao na nejednaki tretman zdravstvenog i visokoškolskog sustava, jer se financiraju iz iste blagajne i imaju istog poslodavca", poručuje Ribić.

Ribić zaključuje kako bi Ministarstvu bilo pametno i dalje isplaćivati sve obveze iz otkazanog Ugovora, barem do okončanja sudskih postupaka za tužbe koje je sindikat pokrenuo zbog otkazivanja Kolektivnog ugovora i Zakona o uskrati isplate uvećanja plaća za 4, 8 i 10%, kako se ne bi "nanijele teške štete javnim financijama".

Komentirajte prvi

New Report

Close