VIDEO: Završena Strategija turizma Hrvatske do 2020.

Autor: Poslovni.hr , 05. veljača 2013. u 20:54
Ilustracija

Vlada će na sjednici u srijedu donijeti Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine. Dokument je to koji definira turističku budućnost.

Vlada će na sjednici u srijedu donijeti Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine. Dokument je to koji definira turističku budućnost zemlje te predstavlja putokaz za snažniji razvoj turizma svih hrvatskih krajeva u narednih osam godina, rekao je u razgovoru za Media servis ministar turizma Veljko Ostojić.

Strategija je za razdoblje do 2020. godine, a po nekim se pokazateljima došlo i do 2025. godine, odnosno dane su neke naznake. Glavni razvojni cilj ove Strategije je ulazak Hrvatske u vodećih 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta, a upravo bi naša zemlja trebala u idućih nekoliko godina biti globalno prepoznatljiva turistička destinacija, konkurentna i atraktivna za investicije – poručuje Ostojić.

"Taj je cilj konkretan i egzaktan i vidjet ćemo hoćemo li u tome uspjeti ili ne. Podsjetit ću da je Hrvatska prema jednom od najrelevantnijih svjetskih istraživanja, koja se tiču konkurentnosti u turizmu, u svjetskim okvirima na 34. mjestu, u Europi 24., a među 9 ocjenjivanih zemalja Mediterana na 8. mjestu. Tu ima puno prostora za poboljšanja i velikih izazova što se hrvatskog turizma tiče jer mi definitivno zaslužujemo biti puno bolje plasirani", izjavio je ministar turizma Veljko Ostojić u intervjuu za Media servis.

Pored glavnog, definirana su i četiri strateška cilja: realizacija novih investicija u iznosu od oko 7 milijardi eura, promjena postojeće smještajne strukture – do 2020. predviđena je izgradnja 20 tisuća novih hotelskih soba i rekonstrukcija oko 15 tisuća postojećih, otvaranje oko 30 tisuća novih radnih mjesta u turizmu i neturističkim djelatnostima (oko 20 tisuća u turizmu i oko 10 tisuća u neturističkim djelatnostima) i povećanje turističke potrošnje (cilj je do 2020. godine ostvariti oko 14 milijardi eura ukupne godišnje turističke potrošnje), kazao je Ostojić.

Vlada Republike Hrvatske na svom kanalu na video servisu YouTube objavila je i video pod naslovom 'Hrvatska strategija za turizam: By 2020 Croatia in the top 20'.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close