VIDEO: Gotov je novi remetinečki rotor, ostao je samo ‘posljednji korak’ prije otvorenja

Autor: Poslovni.hr , 07. siječanj 2020. u 08:51
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Dojam završenosti može se osjetiti u zraku.

U proteklih 385 dana rekonstruirao se najveći infrastrukturni projekt vrijedan 331,6 milijuna kuna koji bi napokon mogao riješiti gužve na ulazu u metropolu, piše Jutarnji list.

– Još samo struju provedemo, i to je to, idući tjedan šaljemo zahtjev za tehničku inspekciju – kaže nam Goran Radić dok stojimo pokraj ograde remetinečkog rotora u Zagrebu. Radić je voditelj gradilišta na ovom megaprojektu vrijednom 330 milijuna kuna, koji će, kako sada stvari stoje, završiti u roku.

Štoviše, dojam završenosti može se osjetiti u zraku. Ceste su asfaltirane, signalizacija nacrtana, podvožnjaci funkcionalni, a dok pišemo ove retke, postavljaju se semafori na ulazima u kružni tok. Posljednji korak bit će provođenje struje, odnosno uključivanje javne rasvjete, svjetiljki u tunelu te drugih potrebnih kabela na mrežu Elektre. Plan je da se 9. siječnja pošalje zahtjev komisiji za tehnički pregled, koja će potom izaći na teren i provjeriti ispravnost svih stavki koje čine taj famozni rotor.

Ako dobiju zeleno svjetlo, već krajem ovog mjeseca automobili bi mogli ispuniti ove ceste koje sada okupiraju samo radni strojevi, kamioni te pokoje službeno vozilo šefova gradilišta. Drugim riječima, nakon 13 mjeseci ponovno će se otvoriti jedno od najvažnijih čvorišta u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close