Već traže radnike a sljedeću sezonu, mamac su i ove novčane stimulacije

Autor: Marija Crnjak , 17. rujan 2021. u 10:48
23.11.2019.,Sibenik-U Sibeniku se, u Hotelu Ivan, Amadria Park,odrzavaju 11. Strukovno – sportski susreti Sindikata turizma i usluga Hrvatske.Strukovna natjecanja odrzavaju se za barmene, kuhare, slasticare, konobare, sobarice te recepcionare i jedina su strukovna natjecanja tog tipa u Hrvatskoj. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Iz Valamara javljaju da će nagraditi sve svoje djelatnike za izuzetno zahtjevnu sezonu stimulacijama u iznosu do 1.600 kuna. U Plavoj laguni radnici dobili kao u najboljim turističkim godinama.

Turističke kompanije već su se krenule osiguravati za sljedeću godinu s radnom snagom, koja će biti najveći izazov u 2022. Iz Valamara javljaju da će nagraditi sve svoje djelatnike za izuzetno zahtjevnu sezonu stimulacijama u iznosu do 1.600 kuna. Tako je kroz posebne programe nagrađivanja za ovu sezonu Valamar ukupno isplatio oko 24 milijuna kuna što iznosi do 4.100 kuna po djelatniku, kažu u kompaniji koja je već krenula s regrutiranjem radnika za iduću godinu.

Iz Plave lagune doznajemo da se ove godine vraća na snagu odredba Kolektivnog ugovora o neto stimulacijama za vrijeme sezone, pa će tako radnik ostvariti kao i u prijašnjim sezonama pravo na 3.848,00 kuna, odnosno po 900,00 kuna za svibanj, lipanj i kolovoz, te 1.148,00 kuna za srpanj. Iz Maistre nam kažu da su nagradili svoje zaposlenike za ostvarene rezultate u ljetnoj sezoni isplatom novčane nagrade u periodu od srpnja do rujna u ukupnom iznosu od 4.200 kuna. Nagrada je isplaćena svim zaposlenicima u radnom odnosu, stalnim i sezonskim.

“Kako bi zadržali djelatnike u turizmu, socijalni partneri i Valamar pokrenuli su program za cjelogodišnje zapošljavanje do naredne turističke sezone. U dogovoru sa sindikatima pokrenut je program zapošljavanja kojim bi 400 najlojalnijih sezonskih djelatnika u toku jeseni postali stalni radnici na neodređeno vrijeme i osigurali cjelogodišnji posao u turizmu”, pojasnili su.

U narednom periodu u cilju razvoja turizma visoke kvalitete biti će im nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja djelatnika te poboljšati uvjete rada. Tako već po završetku ove turističke sezone Valamar ponovno pokreće niz inicijativa iz programa „Dobar posao u Valamaru“ te poziva sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se prijave za posao.

Komentirajte prvi

New Report

Close