Važna obavijest za kupce: Mijenja se radno vrijeme trgovina

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2020. u 14:37
Foto: Marin Tironi / Pixsell

Građani će imati više vremena za kupovinu.

Zbog nadolazećih blagdana, radno vrijeme trgovina u idućim danima mijenja se, pa će građani od četvrtka moći kupovati od 7 ujutro do 20h navečer.

Tako je najavio ministar Božinović, a očekuje se da će novo radno vrijeme potrajati do Uskrsa.

Da podsjetimo, do sada su trgovine radile od 8 do 17 sati.

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravila je odluku Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite koji je prihvatio njihovu molbu i dozvolio da se zbog uskršnjih praznika dozvoli produženje rada trgovina. Članice HUP-Udruge trgovine u potpunosti poštuju upute i preporuke mjere o zaštiti kupaca i radnika te prilagođavaju poslovanje izvanrednim okolnostima izazvanim Covid – 19 virusom i kontinuirano prate potrošačke trendove i promjenjene navike kupovine prehrambenih i higijenskih potrepština.

“U cilju smanjivanja koncentracije kupaca ispred te u samom dućanu, a s obzirom na nadolazeće Uskrsne blagdane koji su povezani sa povećanim zahtjevima potrošača predložili smo Stožeru dopunu Odluke o radnom vremenu. Stožer je uvažio našu molbu te je radno vrijeme produženo od 7 do 20 sati a vrijedit će sutra, u petak i u subotu. U cilju osiguranja opstojnosti opskrbe hranom i funkcioniranja tržišta molimo Stožer i za dopunu Odluke da se rad trgovina nakon Uskrsa, s primjenom od 14. travnja dozvoli u vremenu od 8 do 19 sati. Pozivamo sve kupce da maksimalno poštuju sve upute Stožera. Odgovornim ponašanjem, kupnjom uz poštivanje socijalne distance i poštivanjem najviših higijenskih standarda svi zajedno odgovorno doprinosimo borbi protiv epidemije COVID-19”, objavili su iz HUP-a.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Radno vrijeme  do 17.00 bilo je o.k.   I dovoljno  za cijeli dan kupiti što trebamo…..

 

Pa, trgovine u svijetu  oko nas…rade do 18.00  i nikome ništa..i bez korone …već desetljećima….

 

Smanjenje potrošačke manije …najljepše je što se dogodilo Hrvatskoj………….NIŠTA NAM NE FALI.

Dakako, udruga poslodavaca to radi da bi nama pomogli i smanjili koncentraciju kupaca ??? Nikad im dosta love. A sto ce radnici koji su izlozeni stalnom kontaktu sa kupcima raditi danas vjerovatno i vise od 10 sati jer se ne smiju mijesati smjene to je manje vazno. Ali dakako oni se brinu o koncentraciji. Hahahha smijesno.

P.S – normalnim ljudima ako vas blagajnici/ce posalji negdje samo strpljivo njima ispod one maske je sigurno gore nego vama

P.P.S – ne radim u ducanu, ako mislite da je rant 😉

New Report

Close