Vatrogasci se i dalje bore s požarom: “Dosta toga još gori, vatra ide prema Osijeku”

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2023. u 08:21
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Podsjetimo, prema posljednjim informacijama Hrvatske vatrogasne zajednice (HZV), situacija na terenu je bolja.

Vatrogasci su protekle noći gasili rubna područja požara balirane plastike u osječkoj tvrtki ‘Drava International’ i natapali vodom površine s plastikom, a dosta toga još gori, rekao je u četvrtak zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

Podsjetimo, prema posljednjim informacijama Hrvatske vatrogasne zajednice (HZV), situacija na terenu je bolja.

Kako bi se izvijestili o stanju na terenu požarište će u četvrtak ujutro obići osječki gradonačelnik Ivan Radić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Veliki požar, koji je u srijedu poslije ponoći, buknuo na otvorenom deponiju plastike osječke tvrtke “Drava international” na izlazu iz Osijeka prema Brijestu lokaliziran je jučer poslijepodne i pod nadzorom je, izvijestila je ranije osječka Gradska uprava.

Veliki broj vatrogasaca na požarištu je proveo u srijedu više od 20 sati.

“Dosta toga gori još, a smjer vjetra trenutno je nepovoljan za grad Osijek jer sada dim ide prema Osijeku. S obzirom da imamo građevinskih strojeva danas ćemo pokušati zatrpati požarište zemljom, ako nam to temperatura ovdje dopusti. Noć je prošla mirno i sve je u redu, a vatrogasci su cijelo vrijeme gasili rubna područja”, rekao je jutros zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek Goran Ivković.

Dojava o požaru uskladištene plastike na otvorenom prostoru tvrtke “Drava international” zaprimljena je u srijedu oko 40 minuta poslije ponoći, a u gašenje se uključila profesionalna i dobrovoljna vatrogasna društva. Angažirano je gotovo 200 vatrogasaca s 82 vozila i robotom te sve žurne službe.

Tijekom intervencije ozlijeđena su tri vatrogasca, od kojih jedan teže. Hitno je operiran.

Provedena su i mjerenja kakvoće zraka u Osijeku te prigradskom naselju Brijestu, a županijski i osječki gradski Stožer Civilne zaštite izvijestili su u srijedu navečer da su rezultati mjerenja kakvoće zraka pokazali da nema onečišćenja zraka.

Mjerenje je u Brijestu te na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića provela mobilna ekipa zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”.

Uzrok požara za sada nije poznat.

Komentirajte prvi

New Report

Close