Vatrogasci poslali građanima važnu obavijest: Ovo su opasnosti na koje upozoravaju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. prosinac 2022. u 15:17
Foto: Pixabay

“Vatrogasci su i ove godine uložili nadljudske napore u spašavanje i sigurnost građana te mnogobrojnih turista”, kazao je Tucaković.

Hrvatska vatrogasna zajednica je, povodom dočeka Nove godine, pozvala građane da se ponašaju odgovorno, upozorivši na opasnosti pirotehničkih sredstava koja često mogu biti uzrok požara tijekom slavlja.

Također podsjećaju da se dekoracije ne smiju ostaviti bez nadzora te da se ne koriste prskalice u blizini lakozapaljivih materijala kao što su zavjese i namještaj.

Korištenje petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, uz mogućnost izazivanja požara, mogu izazvati teže tjelesne ozljede dok glasni zvukovi mogu imati posljedice na djeci, starijim osobama i životinjama, stoji u priopćenju.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, uz čestitku građanima, podsjetio je na ono što je obilježilo godinu koju ispraćamo. Bilo je tako teških i zahtjevnih intervencija, od poplava do spašavanja unesrećenih iz prevrnutog vlaka i autobusa do požarne sezone koja je rezultirala svakodnevnim požarima na priobalju, ali i na kontinentu.

“Vatrogasci su i ove godine uložili nadljudske napore u spašavanje i sigurnost građana te mnogobrojnih turista”, kazao je Tucaković uz molbu građanima da se u novogodišnjoj noći ponašaju odgovorno kako bi vatrogasci i ostali pripadnici žurnih službi imali što mirniji ulazak u 2023. godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close