Valamar u novom ruhu, ulaže više od 616 milijuna kuna

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 12. lipanj 2018. u 22:00
Novi brend identitet predstavili na Rabu/Igor Šoban/PIXSELL

Samo ove godine zaposlit će 6600 ljudi, a najavili su da se investiranjem u 2019. nastaviti intenzivan ciklus.

Valamar Riviera je u proteklom razdoblju ostvarila rast vrijednosti za investitore od 30 posto godišnje uz dividendni prinos od oko 2 posto, istaknuo je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin u utorak na Rabu u sklopu Dana investitora gdje je predstavljena i nova strategija brenda, okvir za daljnji razvoj poslovanja te najveće turističke tvrtke u Hrvatskoj.

Također, u utorak ujutro je Nadzorni odbor Valamara dao suglasnost za ulaganja i projekte u 2019. vrijedne 616,5 milijuna kuna čime se nastavlja intenzivni investicijski ciklus. Valamar je u turistički portfelj dosad uložio više od četiri milijarde kuna, od čega 1,6 milijardi u posljednje dvije godine. U vezi najavljenih ulaganja dogodine, iznos od 616,5 mil. kn bit će i veći nakon sjednice NO-a, kaže Kukurin, jer u to nije uključen iznos ulaganja u Imperial.

 

Kukurin

Do kraja godine izaći ćemo s novom strategijom razvoja do 2022.

"Prihodi Valamara 2017. iznosili su 1,8 milijardi kuna. U razvoj portfelja kao jedan od strateških ciljeva i inicijativa do 2020. odlučili smo uložiti dvije milijarde kuna, uz rast EBITDA marže 35-38%. Od srpnja ove godine dolazimo i u Makarsku nakon čega će naš portfelj uključivati 33 hotela i ljetovališta, uz 15 kampova. Do kraja godine izaći ćemo s novom strategijom razvoja do 2022.", najavio je Kukurin.

Što se tiče novog brend identiteta, objedinjen je pod sloganom All you can holiday i podrazumijeva pet kategorija proizvoda – od luksuznog, obiteljskog, ekonomskog karaktera do zasebnog brenda za kamping ljetovališta i odmor u prirodi. Dosad je Valamar napravio više iskoraka s ciljem stvaranja novih standarda odmora i repozicioniranja portfelja prema gostima više platežne moći, pri čemu je ulaganje u Valamar Collection Isabella Island Resort u Poreču vrijedno više od 320 mil. kn bio prvi pomak u tom smjeru.

 

2 mlrd.

kuna ulaganja tvrtka planira uložiti do 2020. u razvoj portfelja

K tome, prošle i ove godine završena je najveća investicija u hrvatskom turizmu u Rapcu u kojem su izgrađena dva ljetovališta Valamar Collection Girandella Resort i TUI Family Life Bellevue Resort ukupne vrijednosti 635 milijuna kuna, što je omogućilo da Rabac postane vodećom odmorišnom destinacijom na Jadranu. Samo ove godine Valamar će zaposliti 6600 ljudi, a kako su poručili, ključni su za hrvatsko gospodarstvo i među najpoželjnijim poslodavcima.  Ministar turizma Gari Cappelli na Rabu je najavio i dodatna rasterećenja turizmu, ne precizirajući o čemu je riječ. 

Komentirajte prvi

New Report

Close