Valamar Riviera preuzima 83,82 posto Hotela Baška za 24,1 milijuna eura

Autor: Marija Crnjak , 25. svibanj 2015. u 13:58
Baška. Press Foto

Hoteli Baška jedna je od najvećih turističkih kompanija na otoku Krku koja je u 2014. godini realizirala 440.000 noćenja i 96,4 milijuna kuna prihoda.

Tvrtka Valamar Riviera danas je odobrila potpisivanje ugovora o kupoprodaji kojom bi Valamar stekao većinski udio u tri tvrtke koje drže 83,82% dionica Hotela Baška, priopćio je danas Valamar.

"U skladu s predloženim ugovorom, udjelničari triju društava, Mirta Bašćanska d.o.o., Vala Bašćanska d.o.o. i Baškaturist d.o.o., prodali bi svoje udjele za ukupno 24,1 milijuna eura (ili 183,1 milijuna kuna). Predložena transakcija podrazumijeva vrijednost dionice Hoteli Baška d.d. od 96 EUR odnosno približno 730 kuna po dionici, što znači da je vrijednost kompanije procijenjena na razini od gotovo 10 puta EBITDA iz 2014. godine. Zatvaranje transakcije očekuje se ovog ljeta.", kažu u kompaniji.

Hoteli Baška jedna je od najvećih turističkih kompanija na otoku Krku koja je u 2014. godini realizirala 440.000 noćenja i 96,4 milijuna kuna prihoda. Hoteli Baška u svom sastavu imaju hotel Corinthia 3* koji ima 431 soba, hotel Zvonimir 4* s 85 soba, Atrium i Adria 4/5* koji nude 92 smještajne jedinice te dva kampa s ukupnim kapacitetima za gotovo 3.000 gostiju.

“Izrazito smo optimistični što se tiče Baške i Krka kao destinacije i budućnosti Hotela Baška d.d. kao kompanije. Osobito smo impresionirani cijelim menadžment timom i zaposlenicima u Baškoj koji su uspješno gradili kompaniju do sadašnje razine, te namjeravamo nastaviti razvijati Bašku zajedno s postojećim radnicima. Baška ima veliki potencijal za rast kojeg će značajno osnažiti naše buduće investicije u daljnji razvoj hotela i kampova. U kontekstu naše strategije rasta kroz akvizicije, vjerujemo kako Hoteli Baška d.d. predstavljaju izvrsnu priliku za strateško širenje našeg portfelja na otoku Krku i na Kvarneru. U Hotelima Baška vidimo jasan potencijal da primijenimo iskustva iz drugih Valamarovih destinacija gdje smo kroz kontinuirana ulaganja u zaposlenike, proizvode, usluge i doživljaje stvorili novu vrijednost za naše dioničare”, istaknuo je Franz Lanschuetzer, predsjednik Uprave Valamar Riviera d.d.

Komentirajte prvi

New Report

Close