Valamar, Regeneracija, Hendal i Lutrija novi prvaci DOP-a

Autor: Suzana Varošanec , 10. studeni 2020. u 21:59
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Potpredsjednica Valamara Ivana Budin Arhanić kaže da se Valamar obvezao 2,5% prihoda ulagati u DOP, a 2019. su uložili 6%.

Valamar Riviera u kategoriji velikih poduzeća, Regeneracija kod srednjih, Hendal kod malih te Hrvatska lutrija u kategoriji javnih poduzeća ovogodišnji su dobitnici nagrade za društveno odgovorno poslovanje Indeks DOP. U organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) i HGK na natjecanju koje je obuhvatilo više od stotinu poduzeća nagrade su na 12. konferenciji o DOP-u dodijeljene u 9 kategorija onima za najbolja postignuća. Ravnateljica HR PSOR-a Mirjana Matešić pozvala je na stvaranje platforme za poticajno okruženje za razvoj eko-inovacija i transformaciju prema kružnom gospodarstvu i posljedično prema održivosti. Direktorica sektora za industriju i održivi razvoj HGK Marija Šćulac Domac poručila je da predstoji velik izazov kako da do kraja 2030. ostvarimo zacrtane ciljeve kroz veliku preobrazbu koja će uspjeti samo ako bude održiva i pravedna i ako budemo svi sudjelovali.

Potpredsjednica Valamara Ivana Budin Arhanić kaže da se Valamar obvezao 2,5% prihoda ulagati u DOP, a 2019. su uložili 6%. Prema savjetniku predsjednika RH za energiju i klimu Juliju Domcu, radikalne promjene koje donosi Zeleni plan su način da se vratimo među lidere u zelenim tehnologijama, uz ogromna ulaganja koja će se višestruko vratiti. Konferencija o DOP-u održana je pod pokroviteljstvom predsjednika Milanovića, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, te regionalnoga razvoja i fondova EU i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Komentirajte prvi

New Report

Close