Utvrđene nepravilnosti u odjavi Ramljaka iz Texo Managementa, prijeti im kazna do 50 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 27. ožujak 2018. u 08:17
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ramljak je s tom tvrtkom naime prekinuo radni odnos 10. travnja prošle godine, ali je formalno odjavljen tek 20 dana poslije.

Tvrtki Texo Management, bivšem poslodavcu bivšeg povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, prijeti kazna do 50.000 kuna jer ga nije na vrijeme odjavila.

Ramljak je s tom tvrtkom naime prekinuo radni odnos 10. travnja prošle godine, ali je formalno odjavljen tek 20 dana poslije. Kako je Novoj TV potvrdio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, utvrđen je prekršaj. Poslodavac naime mora radnika mora odjaviti u roku od 24 sata nakon prestanka radnog odnosa. 

"Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje proveo je postupak za utvrđivanje staža gospodina Ante Ramljaka za vrijeme rada u tvrtki Texo Management izdano je rješenje koje je dostavljeno i stranci i poslodavcu te smo utvrdili da je došlo do određenih nepravilnosti. Inspektorat rada u čijoj domeni je inspekcijski nadzor je pokrenuo odnosno izdao prekršajni nalog sukladno tim nepravilnostima", kazao je za Novu TV ravnatelj HZMO-a Josip Aladrović.

Texo Managementu zbog kršenja odredbi Zakona o mirovinskom osiguranju prijeti kazna u iznosu od 5.000 do maksimalno 50.000 kuna.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kakvi stručnjaci – takva evidencija……………. Kome ste Vi dali povjerenje u PČM!

kao i obično, hrvatske institucije “in medias res”. O tempora o mores.

Sic transit gloria mundi

a jebo ga miš
zapinjemo na prijavama i odjavama
a restrukturiranje milijardi nam povjereno
pa dokle Andreja

New Report

Close