Uskoro će biti objavljen točan popis stvari koje će gledati inspektori u nadzoru

Autor: Marija Crnjak , 13. studeni 2019. u 12:19
Andrija Mikulić, Foto: Patrik Macek / Pixsell

‘Gdje je god moguće ide se s mjerama oportuniteta, da poduzetnici dobiju priliku ispraviti neke manje nepravilnosti, jer zatvaranje lokala nikom ne koristi.’

Državni inspektorat na svojim web stranicama uskoro će objaviti check liste na kojima će biti točan popis stvari koje će gledati inspektori u nadzoru.

Najavio je to državni inspektor Andrija Mikulić na Kongresu zagrebačkih ugostitelja koji se danas odrzava u Hotelu Esplanade.

"Naš je cilj prevencija, edukacija i međusobna suradnja, i zato ćete unaprijed znati što će vas tražiti pojedini inspektor. To je jedna od niza novih mjera koje planiramo uvesti u nasem radu" kazao je Mikulić. Istaknuo je kako nije isključeno da se mijenjaju pojedine zakonske odredbe, iako je to pitanje za pojedina ministarstva, dok inspektori provode nadzor nad provedbom propisa. 

"Gdje je god moguće ide se s mjerama oportuniteta, da poduzetnici dobiju priliku ispraviti neke manje nepravilnosti, jer zatvaranje lokala nikom ne koristi. No i dalje bez rezerve kažnjavat će se nelojalna konkurencija, neregistrirani objekti. Prije nam se zamjeralo da ulazimo samo u registrirane objekte, to više nije tako, znajte da po nalogu suda tražimo neregistrirane objekte i ulazimo u njih", istaknuo je Mikulić. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Prva je obaveza uplatiti prilog za predsjedničinu kampanju.

New Report

Close