DORH: U slučaju Branka Šegona nema elemenata kaznenog djela

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2014. u 13:27
Branko Šegon; Photo: Robert Anic/PIXSELL

Državno odvjetništvo (DORH) priopćilo je danas kako nisu utvrđeni elementi kaznenog djela u postupku odobravanja kredita HBOR-a Facta Veri d.o.o.

 Državno odvjetništvo (DORH) priopćilo je danas kako nisu utvrđeni elementi kaznenog djela u postupku odobravanja kredita HBOR-a Facta Veri d.o.o. u suvlasništvu bivšeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona.

DORH navodi kako iz prikupljenih podataka proizlazi da su u postupku odobravanja kredita društvu Facta Vera d.o.o. nadležna tijela HBOR-a postupala na isti način kao i u drugim slučajevima, te da je banka postupala u skladu s internim propisima i procedurama banke koja nisu mijenjana za potrebe odobrenja kredita tom društvu.

U priopćenju se podsjeća da je USKOK istragu pokrenuo nakon medijskih napisa u kojima se ukazivalo na moguće nezakonitosti i pogodovanje u postupku odobravanja kredita društvu Facta Vera d.o.o. od strane HBOR-a. U tu je svrhu tijekom kriminalističkog istraživanja prikupljena obimna poslovna dokumentacija te su obavljeni obavijesni razgovori.

Budući da su u postupanju društva Facta Vera d.o.o. kao pravne osobe i Tonija Šegona kao odgovorne osobe u pravnoj osobi utvrđeni elementi prekršaja iz Zakona o sprječavanju sukoba interesa, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu će protiv društva Facta Vera i Tonija Šegona podnijeti optužni prijedlog.

Komentari (6)
Pogledajte sve


PRAVO NIJE PRAVDA i obratno…… to me je naučila najbolja odvjetnica !

Ne radi se tu o pravdi i pravu.

Već da je zakon prilagođen kriminalcima i legalnom pljačkanju hrvatskog naroda.

Čitaj izvlačenju novaca iz različitih institucija.

Probajte Vi dobiti tako povoljni kredit iz HBORA.

PRAVO NIJE PRAVDA i obratno…… to me je naučila najbolja odvjetnica !

Ako je to točno da je to normalno poslovanje HBORA i da je tako ustrojen.

Da je sve po zakonu.

Onda mogu samo reći da HBOR nije hrvatska banka za obnovu i razvoj već zločinačka organizacija kojoj je cilj bio davanje određenim gospodarstvenicima HDZ-a, SDP-a, HNS-a, IDS-a i ostalih tajkunčića i lokalnih šerifa naš novac koji je služio za bogaćenje istih.

nakon ovog vidljivo je da SDP nastavlja stopama HDZ-a i da ne želi rasčistiti s mafijom koja nas je opljačkala i dovela Hrvatsku u ovu bijedu.

Dan kada je pravda umrla u Hrvatskoj zauvijek.

Da ću zadnju plaću da mi uzmu hrvatsko državljanstvo.

Ova Hrvatska nema smisla.

Trebalo bi razmisliti da se ukine.

Mogli bi biti Mađarska kolonija.

Odgovorna osoba privatne kompanije sjedi u upravnom odboru banke koja toj privatnoj kompaniji daje kredit. Dakle, izlozena je povlastenim informacijama s obje strane, sa strane potencijalnog kreditora (drzavna banka) i potencijalnog duznika (privatna kompanija). U uredjenom drustvu vladavine prava to nije kazneno djelo, to je nesto duplo gore od kaznenog djela i zove se kradja drzavnog novca

New Report

Close