Uprava za logistiku “izbacila” MAN iz natječaja

Autor: Agencija VLM , 19. rujan 2013. u 15:27
Arhivska fotografija (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

S obzirom da USKOK tuži Rončevića da je uzrokovao štetu državnom proračunu zato što je kupio vozila od tvrtke IVECO a ne od MAN-a, dokument ide u prilog obrani.

Na ponovljenom suđenju bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću za nabavu kamiona iz 2004. godine svjedočio je bivši načelnik Uprave za logistiku general Mate Ostović. Tijekom rasprave najviše se pažnje posvetilo suglasnosti njegove uprave da se ide u izravnu pogodbu s više ponuditelja među kojima nije bila navedena tvrtka MAN, ali su u više kategorija bila navedena vozila IVECO-a i Mercedesa.

S obzirom da USKOK tuži Rončevića da je uzrokovao štetu državnom proračunu zato što je kupio vozila od tvrtke IVECO a ne od MAN-a, dokument ide u prilog obrani s obzirom da se MAN u njemu ne spominje, što znači da Rončević nije ni mogao odlučiti u korist te tvrtke. Prema Ostovićevom svjedočenju, nitko tada nije tražio objašnjenje zašto MAN-ovih vozila nema u dopisu, a pretpostavlja da su temelj za vrste i marke vozila koji su bili navedeni u dopisu bili rezultati prethodnog pozivnog natječaja koji je poništen.

Komentirajte prvi

New Report

Close