Unatoč padu noćenja, poslovanje bolje više od petine

Autor: Suzana Varošanec , 11. kolovoz 2019. u 22:00
U obnovu i uređenje uloženo oko 130 mil. kuna/Goran Kovačić/PIXSELL

Novi vlasnici su fondovi obveznog mirovinskog osiguranja PBZ CO i Erste Plavi.

Sa značajnim rastom prihoda i profitabilnosti pohvalio se crikvenički Jadran, u čijem sastavu od nedavno radi i od države preuzeti Club Adriatic, usmjeravajući tako fokus na promjene u strategiji upravljanja, posebice kroz pripreme za turističku sezonu te na pokretanje investicijskog ciklusa u kojem je u prvoj fazi u obnovu i uređenje uloženo oko 130 mil. kn.

Novi vlasnici su fondovi obveznog mirovinskog osiguranja PBZ CO i Erste Plavi, a tvrtka je unatoč smanjenom broju turista i ostvarenih noćenja ostvarila za više od petine bolje poslovne rezultate u lipnju (+21%) i srpnju (+23%) u odnosu na isto razdoblje lani.

To su priopćili preko objave na Zagrebačkoj burzi, zajedno s potvrdom nastavka dobrog trenda u kolovozu. I prema polugodišnjem izvješću tvrtke tek se očekuju pravi rezultati od ulaganja u 'nove' kapacitete.

Planirani rast prihoda za 2019. je na razini od oko 30%, a u cilju razumijevanja posebice lipanjskog 19%-tnog rasta prihoda od smještaja, Uprava ističe činjenicu da je ostvaren u uvjetima u kojima u funkciju nije bila puštena većina kapaciteta, zbog trajanja faze obnove.

Posebno značajnim smatra se i povećanje prosječne cijene smještaja u hotelima – veća je za 36,3%, i to iako nije došlo do dizanja kategorije.

Jadran je u lipnju na razdoblje od 7 godina preuzeo tvrtku Stolist zbog njezinog prava na upravljanje plažom Kaštel, temeljem ugovora o koncesiji na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje. Tim činom, kažu, žele proširiti i podignuti ponudu istoimenog hotela. 

Komentirajte prvi

New Report

Close