‘Umjesto da krenemo za Petrinju, vratili su nas u kvartove da ‘budemo viđeni’

Autor: Poslovni.hr , 30. prosinac 2020. u 08:15
Foto: Davorin VišnjićPIXSELL

Gradski vijećnik Renato Petek komentirao je pak smotru intervencijskih vozila na zagrebačkom glavnom trgu nekoliko sati nakon potresa.

Vatrogasac iz DVD-a Maksimir iznio je ozbiljne optužbe na Facebooku na račun gradskih vlasti.

On tvrdi kako je nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta 70-ak vatrogasnih vozila, džipova i ostalih interventnih vozila bilo spremno za polazak u Petrinju da bi iz centrale dobili naređenje da se vrate u svoje kvartove i da budu viđeni.

– Za one koji me ne znaju još uvijek sudjelujem kao aktivni član DVD Maksimir. Danas smo bili pozvani i skupili se, plus jako puno DVD-ova iz cijelog Zagreba. Oko 10 vatrogasnih vozila, par interventnih džipova te ostalih interventnih vozila. Bilo nas je po mojoj procjeni sve skupa sedamdesetak. I tako čekamo mi naređenje da krenemo za Petrinju. Kad ono, GRIČ (glavni centar) javlja vratite se u svoje kvartove i raštrkajte i budite viđeni kažu (PAR PUTA PONOVE – PAZITE SAMO DA BUDETE VIĐENI!) Gledam ljudima treba pomoć u Petrinji, a mi s vozilima, opremom i završenim tečajevima za spašavanje u ruševinama da se odemo slikati da bi dotični na vlasti dobili poene?! Vidim ljudi idu u Petrinju samoinicijativno, a mi da se idemo slikat po zagrebačkim kvartovima?? MA FUJ GAMAD JEDNA! Šta je najbolje od svega svi smo dobrovoljci i radimo to besplatno! Evo mislio sam da ce vas zanimati ova informacija! – objavio je na Facebooku Kruno Sulić.

Gradski vijećnik Renato Petek komentirao je pak smotru intervencijskih vozila na zagrebačkom glavnom trgu nekoliko sati nakon potresa.

– Bandić je čovjek bez srca! On je za potrebe političkog PR-a na Trgu organizirao paradu s 250 specijalnih vozila dva sata poslije današnjeg potresa! Grad i njegove službe moraju efikasno funkcioniratii sukladno protokolima i donesenim aktima u slučajevima kao što je potres i odmah krenuti raditi svoj posao, pomagati stanovnicima, a ne se probijati kroz zakrčene ulice do Trga za potrebe Bandićeve konferencije za medije. U vrijeme dok pomoć treba i Sisačko-moslavačka županija, on organizira smotru kamiona i strojeva. Tko je tu lud!? – napisao je Petek.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close