Uljanik Strojogradnji do 28. listopada da podmiri dug

Autor: Marija Brnić , 26. lipanj 2018. u 22:01
Strojogradnja Diesel, pravni je sljednik nekadašnjeg 3. majeve tvornice MID/D. M./PIXSELL

CERP im je opet izašao u susret i prolongirao prisilnu naplatu više od 3,5 milijuna kuna na ime pozajmica za plaće.

Još se čeka da program restrukturiranja Uljanikove tvrtke Uljanik Brodogradilište otputuje u Bruxelles, čijom potporom bi se tom škveru dala hitna državna financijska injekcija, a, premda se ne odnosi na istu tvrtku, država daje poštedu i drugim tvrtkama pulske grupacije.

Još jednom je Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) odobrilo odgodu prisilne naplate Uljanik Strojogradnja Diesela, tvrtke koja je pravni sljednik nekadašnjeg 3. majevog proizvođača motora i dizalica MID-a, koji je u vrijeme privatizacije riječkog brodogradilišta bio izdvojen, a na kraju je nakon predstečajne nagodbe završio u Uljanikovom sustavu.

Nakon izdvajanja iz 3. maja MID je od CERP-a u dva navrata dobio pozajmice za isplatu plaća, no dug preostao nakon djelomičnog otpisa ni nakon ulaska u Uljanikova tvrtka nije podmirila. CERP je stoga pokrenuo postupak prisilne naplate, no on je na zamolbu Puljana obustavljen u ožujku, a tvrtka je tada dobila tri mjeseca da izmiri dug. Kako se u međuvremenu situacija nije bitno promijenila, CERP ponovo izlazi u susret s dodatna četiri mjeseca za podmirenje duga.

No, ne podmiri li se isti, a riječ je o više od 3 i pol milijuna kuna, nakon 28. listopada CERP najavljuje da će sjesti na račun Uljanik Strojogradnje. Tvrtka s 320 zaposlenika prema dostupnim podacima nije u blokadi. U prošloj godini prema podacima Poslovna.hr Uljanik Strojogradnja imala je prihode od 72 milijuna kuna, što je ozbiljan skok u odnosu na 2016. kada je prihod bio 10 milijuna kuna, no bilježi gubitak od 30,6 milijuna kuna i negativan EBITDA. 

Komentirajte prvi

New Report

Close