Ukrajinci vjerojatno lete na Brač, ne i Air Serbia

Autor: Darko Bičak , 17. veljača 2019. u 22:00
Direktor Točni Peović najavio novi aerodrom do ljeta 2021./Miranda Čikotić/PIXSELL

Zbog ograničene dužine i širine piste na ZL Brač ne mogu slijetati zrakoplovi Airbus te Boeing.

Iako su za ovu godinu svoje letove za Brač najavile, barem javno, tri dodatne zrakoplovne kompanije sa značajnim kapacitetima, na toj otočnoj zračnoj luci očekuju da će zadržati razinu prometa od lani.

Kako pojašnjava Tonči Peović, direktor ZL Brač, trenutačno se vode razgovori s 10-ak operatera, no zasad nema sigurnih potvrda osim za pet tvrtki koje su letjele i lani.

  "Ukrajinski SkyUp je izrazio namjeru da u ljetnoj sezoni povezuje Kijev i Brač, no dosad nije ništa službeno dogovoreno. No, to i nije nešto neuobičajeno jer se ovdje radi ipak o fleksibilnom biznisu i zrakoplovne kompanije, a i sami aerodromi, imaju popriličnu slobodu da u kratkom roku donesu konkretne odluke", kazao je Peović. 

Iako je bilo najava i o dolasku Air Serbije, to je zasad na ledu jer srpska zrakoplovna kompanija, iako nije službeno odbila Brač, tu destinaciju nije uvrstila u ovogodišnji plan letenja.

"Plan nam je održati lanjske brojke od 31 tisuću putnika. Ostalu energiju ćemo usmjeriti na projekt proširenja piste te nadogradnju terminala. Ove godine planiramo ishoditi dozvole, a krajem 2020. početi s radovima. Novi aerodrom će biti u funkciji u svibnju 2021.", kazao je Peović.

Na Brač mogu slijetati zrakoplovi maksimalne veličine Embraer 190 sa 120 putnika, a na "vlastitu odgovornost" slijeće im i Boeing 737 sa 190 putnika.  

Komentirajte prvi

New Report

Close