Uhodani otpadni kanal za milijunske štetu Splitu?

Autor: Suzana Varošanec , 23. srpanj 2019. u 21:59
Pod lupom splitska Čistoća/Ivo Čagalj/PIXSELL

Komunalna tvrtka Čistoća zajedno s Karapovcem na meti Uskokove akcije.

Uskokova akcija u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistoća, inače povezana s predistražnim radnjama u čijem je središtu odlaganje otpada na Karepovcu nakon završene prve faze sanacije, kulminirala je jučerašnjim pretresima i brojnim uhićenjima, pa tako i v.d. direktora Ante Aleksića.

Izgleda je sve krenulo od zviždača, što sumnja šefica Operativne službe Čistoće Ljubica Vrdoljak.

Kako su glede mjera praćenja i prisluškivanja nad više umiješanih osoba mediji prenijeli, tijekom dužeg razdoblja zabilježeni su navodno otvoreni razgovori o "nelegalnim radnjama i novcu koji su prisvajali za sebe".

Istražitelji tako sumnjaju i da je uz znanje direktora jedan dio radnika na odlagalištu primao kamione s raznim vrstama otpada bez da su naplaćivali naknade.

Nagađa se i kako je navodno uhodonim mehanizmom, a kroz izbjegavanje nadzora došlo do ilegalnog stjecanja novca, pa i da je moguća šteta za splitski proračun višemilijunska.

Dio portala navodi čak da je novac dijeljen i na dnevnoj bazi, no sudeći prema glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini, koji je potvrdio uhićenja više osoba i sumnju u kolektivno kazneno djelo, na pojedinosti će trebati pričekati zbog uskočkog karaktera predmeta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close