‘Uhićenja na Medicini dokaz da korupcija još nije iskorijenjena’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. listopad 2012. u 08:19
Željko Jovanović (PXL)

Ovo ministarstvo i ja osobno podržavamo svaku akciju protiv korupcije, pogotovo u području obrazovanja i znanosti.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je jučer, nakon otkrivanja korupcijske afere na Medicinskom fakultetu, kako se korupcija nikako ne bi smjela događati na institucijama na koje se najviše oslanjamo pri promicanju pozitivnih društvenih vrijednosti.

"Ovo ministarstvo i ja osobno podržavamo svaku akciju protiv korupcije, pogotovo u području obrazovanja i znanosti. Uhićenja na Medicinskom fakultetu u Zagrebu još su jedan dokaz da korupcija na fakultetima, na žalost, još nije iskorijenjena i da samo sveučilište mora uložiti dodatni napor u suzbijanju svih nečasnih radnji", stoji u priopćenju Ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića upućenog večeras Hini.

"Korupcija se nikako ne bi smjela događati na institucijama na koje se najviše oslanjamo pri promicanju pozitivnih društvenih vrijednosti. U tom smislu, MZOS će u suradnji sa svim obrazovnim institucijama, od škola do sveučilišta, stalno poticati sve oblike preventivnih aktivnosti, a u tom smislu ide i prijedlog jačanja uloge Etičkog odbora u nacrtu Izmjena i dopuna ZDVO", dodaje se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close