Akcija policije: Uhićen šef Janafa, u aferu upleten i jedan SDP-ovac

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2020. u 09:42
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Policija je rano jutros pokrenula akciju i uhitila više osoba.

Zbog sumnje u gospodarski kriminal, jutros je policija privela predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića. Uz Kovačevića, policija sumnjiči još desetak osoba, među njima je i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Sumnjiči ih se da su namještali poslove vezane uz Janafove investicije, doznaje Večernji list.

– Ne znam baš ništa i nitko me nije zvao niti o bilo čemu obavijestio. Ja sam sada u autu i idem na poslovni sastanak u Zagrebu. Kasnije ćemo pripremiti neku izjavu kada budemo znali o čemu se radi – rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Dragan Kovačević, nekadašnji SDP-ovac, a danas član HNS-a, na čelu Janafa je od 2012. godine, a ove godine produžen mu je mandat na još četiri godine. Janaf, na čijem je čelu posljednjih osam godina, državna je monopolistička tvrtka specijalizirana za transport sirove nafte cijevima.

Da su kod Kovačeviću tijeku pretrage, potvrdio je i njegov odvjetnik Ivo Farčić, a prema onom što je do sada poznato Kovačević se sumnjiči za trgovinu utjecajem. Za što se sumnjiči Barišić za sada nije jasno kao ni to je li riječ o nekom novoj akciji koja se provodila više mjeseci. Ili je pak riječ o  nastavku neke ranije istrage.

Predsjednik Madatno-imunitetnog pobjerenstva Robert Jankovics potvrdio nam je da je od DORH-a informiran kako će u Sabor stići zahtjev a skidanje imuniteta za dvoje zastupnika, ali trenutno ti zahtjevu nisu stigli. Jankovics kaže da mu imena o kojim je zastupnicima riječ nitko nije rekao. Očekuje da će sve biti poznato za sat vremena. Najavio je i kako okuplja kvorum kako bi se danas mogla održati sjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva, a vjeruje da će ona biti oko 17 ili 18 sati.

Nagađa se u Saboru da je triječ o zastupnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP).

Komentirajte prvi

New Report

Close