Svakim danom nove godine u restoranima je sve manje tehničkih problema izazvanih sniženjem PDV-a. Od 1. siječnja ugostitelji na hranu i slastice plaćaju 13 umjesto 25 posto, ali zbog pogreške pri unosu, mnogima su na kraju izlazili računi na kojima je i za sokove, vino… obračunat krivi, niži PDV. Sve se odmah ispravlja, a ako se ne računa malo stresa, oštećenih nema. Niži PDV ugostiteljima će ove godine uštedjeti 900 milijuna kuna. Većina zna što će s tim novcem.
– Naša je politika da svaki višak reinvestiramo, a tako ćemo i dalje. S tim da smo sada u znatno ugodnijoj poziciji – kaže vlasnik prvog hrvatskog restorana s Michelinovom zvjezdicom, rovinjskog Montea, Danijel Đekić.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu