Ugostitelji i iznajmljivači trljaju ruke: Grad puca po šavovima, a slobodnog kreveta više nema

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2019. u 09:44
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Direktor Turističke zajednice Grada Osijeka Saša Uranjek rekao nam je da su podatci u e-visitoru o rezervacijama sjajni.

Osijek će do kraja tjedna pucati po šavovima, a mjesta za noćenje odavno više nema baš nigdje! Tisuće ljudi od četvrtka do nedjelje prodefilirat će gradom na Dravi – što na Pannonian Challengeu, najvećem festivalu ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe, što na kvalifikacijskoj utakmici za Euro Hrvatska – Wales, koja se ove subote igra u rasprodanom Gradskom vrtu. Kako piše Glas Slavonije, na dva se sportska događanja očekuje oko 50.000 gledatelja – domaćih i gostiju. Ugostitelji zadovoljno trljaju ruke.

– Sve je puno, mjesta nema nigdje minimalno već mjesec dana, ako ne i duže. Booking je krenuo čim je najavljena utakmica s Walesom. Sobe su, osim u Osijeku, bukirane i u Baranji, pa i dalje – kaže nam direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić. Naime, smještajni kapaciteti na području OBŽ-a su oko 4700 kreveta, a u gradu Osijeku oko 1700 kreveta – gotovo istovjetan broj karata prodanih velškim navijačima, kažu u HNS-u.

U Hotelu Osijek kažu da su svi kreveti planuli odavno! Uz hrvatsku reprezentaciju, ondje su smještaj bukirali i brojni velški navijači. I u obližnjem Red Blue Apartmanima ekspresno su rasprodali sve.

– Čim je objavljeno da je utakmica u Osijeku Velšani su sve rezervirali doslovce pet minuta nakon objave – kažu u Red Blue Apartments. U apartmanima i sobama Centrum u središtu grada – isto.
Direktor Turističke zajednice Grada Osijeka Saša Uranjek rekao nam je da su podatci u e-visitoru o rezervacijama sjajni.

– Lijepo nas vrijeme očekuje tako da su sigurno pred nama dani s velikim brojem posjetitelja dvaju događanja, ali i dnevnih gostiju za vikend, neovisno o noćenju, jer pokazalo se da vremenske prilike bitno utječu na posjećenost – istaknuo je Uranjek. Napominje i da su ovakva događanja izvrsna za grad Osijek, turizam i promociju.

– Uvijek smo se ovdje u Osijeku pokazali kao izvrsni domaćini, ali i navijači, bilo na prijašnjim utakmicama nogometne reprezentacije, tako i u drugim sportskim događanjima kao, primjerice na Davis Cupu u tenisu. Ne čudi zato da smo mi Osječani prema anketama Bookinga kao pružatelji usluga smještaja proglašeni najgostoljubivijim domaćinima, a vjerujem da ćemo to opravdati i u ove uzbudljive dane – zaključio je Uranjek. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

To su vijesti za poslovne novine za razinu razvijenosti ovakve države.

Još malo pa će svako noćenje u Korenici ili Plaškom, svako marendanje u Kaštelima ili gablecovanje u Sesvetskom Kraljevcu biti proglašeno znakom privrednog preporoda.

New Report

Close