Udružili se pekari i slastičari

Autor: Božica Babić , 10. prosinac 2013. u 17:29
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Vlasnik Čakovečkih mlinova Stjepan Varga izabran je danas za predsjednika novoosnovane Hrvatske udruge proizvođača pekarskih i slastičarskih proizvoda, njegov zamjenik je Ivan Parać iz zagrebačkog PAN-PEK-a.

Vlasnik Čakovečkih mlinova Stjepan Varga izabran je danas za predsjednika novoosnovane Hrvatske udruge proizvođača pekarskih i slastičarskih proizvoda, njegov zamjenik je Ivan Parać iz zagrebačkog PAN-PEK-a. Uz njih dvojicu u Upravni odbor udruge birani su još vlasnik splitske Babić pekarne Ivica Babić, Krste Jaram iz kutinske Spuge-K, Svjetlana Makaj iz varaždinske Ekos pekarnice, Josip Plodinec, vlasnik tvrtke Mlin i pekare iz Siska te Korado Soldatić iz Puljanke-Brionke. 

Današnjoj osnivačkoj skupštini nove strukovne udruge prethodio je stav pekarskih i slastičarskih tvrtki te obrta da u Hrvatskoj nema udruženja koje bi efikasno na interesnoj  osnovi rješavalo zajednička pitanja vezana za stvaranje uvjeta za boljitak pekarsko-slastičarske gospodarske grane, poručili su osnivači sa svog utemeljivačkog okupljanja. Osim tvrtki čiji su predstavnici izabrani u vodstvo udruge pristupnicu su još potpisali poduzetnici iz Radnik Opatija, Latica Varaždin te iz Zagrebačke pekarne Klara, a rad udruge financirat će se kroz obveznu članarinu.

Na osnivačkom skupu, među ostalim, naglašeno je kako je svrha Udruge promicanje i realiziranje zajedničkih interesa članova, a njezini ciljevi su usklađeno djelovanje članstva u pravcu formuliranja zajedničkih stavova prema normativnim i zakonskim inicijativama i rješenjima državnih i drugih institucija u ovoj  gospodarskoj djelatnosti. Namjera je udruženih pekara da sudjeluju  i u davanju prijedloga promjena svih zakona i pravilnika vezanih uz proizvodnju i promet pekarskih i slastičarskih proizvoda te da kreiraju i zajedničke stavove o načinima zaštite domaće proizvodnje. Jedan od bitnih zadataka Udruge, poručili su pekari i slastičari, bit će i suradnja “s jednog jakog mjesta” sa službama inspekcijskog nadzora  na suzbijanju devijacija kakvoće i nepravilnosti u proizvodnji te prometu pekarskim i slastičarskim proizvodima.

Komentirajte prvi

New Report

Close