Učite od najboljih svjetskih fotografa i postanite jedan od njih

Autor: Poslovni dnevnik , 24. travanj 2022. u 22:00
Canonov program je osmišljen kako bi odgojio novu generaciju fotoreportera/PD

Stotinu studenata dobit će priliku upoznati tajne zanata.

Canon Europe otvorio je prijave za svoj inkubator, Canonov program za razvoj studenata za 2022. godinu.

Stotinu studenata dobit će priliku da ih mentorski savjetuju poznati profesionalni fotografi, uključujući dobitnika Nobelove nagrade za mir, fotografa Finbarra O’Reillyja, članice agencije VII i National Geographic Explorera, Anush Babajanyan, nagrađivane dokumentarističke fotografkinje i autorice knjiga Laure El-Tantawy te proslavljenog fotografa Jérômea Sessinija, čije se beskompromisne fotografije redovito objavljuju u najprestižnijim svjetskim izdanjima. Prijave za program za studente i pripravnikei traju do 29. travnja, a ocjenjivat će ih urednici iz agencija AFP, Getty Images i Reuters.

Ovaj edukacijski program traje između šest i dvanaest mjeseci, ovisno o tome kako pojedini studenti napreduju, a osmišljen je zato da bi odgojio novu generaciju fotoreportera. Trideset najboljih studenata dobit će pozivnice za Canonovu prestižnu radionicu, koja se održava uoči jednog od vodeći svjetskih fotoreporterskih festivala, Visa pour l’image u francuskom gradu Perpignanu.

Radionica funkcionira kao forum s bliskim kontaktima u sklopu kojih se razmjenjuju ideje, grade odnosi i potiče talent. Studenti na njoj pohađaju predavanja i praktikume koje će održavati cijenjeni fotografi, kao što je Canonov ambasador Paolo Verzone, koji će održati napredni tečaj tehnika osvjetljavanja za portrete.

Predzadnjeg dana radionice studenti će sudjelovati u grupnom pregledu portfelja koji će održati vodeći stručnjaci iz branše, kao što su Benoit Baume (Fisheye), Chiara Bardelli Nonino (Vogue Italia) i Fiona Shields (The Guardian).

U zadnjoj fazi programa petoro će se finalista uputiti u Hamburg da bi sudjelovali u najnovijoj europskoj platformi, Hamburg Portfolio Review. Tijekom tog trodnevnog izleta svaki će od petoro finalista sudjelovati u četiri zasebna pregleda portfelja, njihov će se rad fizički izložiti na izložbi, a sastat će se i s nizom najvažnijih urednika iz branše.

Mentori će ih nastaviti pratiti i tijekom sljedećih šest mjeseci, dobit će stipendiju od 2000 eura, kao i vrhunsku Canonovu opremu za svoje sljedeće kreativno poglavlje.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close