U Zagrebu za vikend kažnjeno 200 vozača. Policajac: Izlike im nisu inovativne

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2024. u 10:17
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pomoćnik načelnika policije apelira na vozače da se maksimalno klone prometnih prekršaja.

Zagrebačka policija i ovog vikenda provodi akcije Alkohol i droge i Brzina, čiji je cilj povećati sigurnost na cestama. U sklopu akcija testirat će vozače. Svi zaustavljeni vozači morat će na alkotest, a od sinoć ih je na području PU zagrebačke kažnjeno skoro 200.

“Kazne se odnose na prekršaj četvrtog ubojice u prometu”, rekao je za HRT Josip Džaja, pomoćnik načelnika policije iz II. postaje prometne policije Zagreb.

“Izlike vozača nisu inovativne”

Džaja govori da vozači u Zagrebu najčešće koriste mobitel, voze nepropisnom brzinom, ne koriste sigurnosni pojas i voze pod utjecajem alkohola.

Dodaje kako su izlike vozača uhodane. “Nisu posebno inovativni. Uglavnom govore da su pojas otkopčali baš u tom trenutku, da se mobitel samo pogledao, držao u ruci bez razgovora itd.”, kaže Džaja.

Apel vozačima

Pomoćnik načelnika policije apelira na vozače da se maksimalno klone prometnih prekršaja.

“Policija će i dalje provoditi ovakve akcije, ne samo vikendom nego i tijekom tjedna, jer svi pokazatelji govore da to što rade ima konkretne učinke, osobito na području PU zagrebačke, gdje je broj smrtno stradalih osoba u 2023. smanjen za 21 posto u odnosu na 2022., odnosno izgubljeno je devet života manje”, rekao je Džaja za HRT.

Prošle godine je smrtno stradalo 275 ljudi, a manje je bilo samo 2020. godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zašto Chuck Norris ne podržava prostituciju?

Nijedna si ne može priuštiti chucka norrisa

New Report

Close