U Zagrebu počinje cijepljenje opće populacije: ‘Svejedno je čime se cijepite’

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2021. u 08:34
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Građane će cijepiti 400-tinjak liječničkih timova obiteljske medicine.

Danas će se i prvi među najstarijim Zagrepčanima cijepiti protiv koronavirusa.

Dosad se za cijepljenje prijavilo oko 85.000 Zagrepčana koji ulaze u tu kategorije, a u Zavodu kažu kako se taj broj svakodnevno povećava.

Sve je spremno

Ravnatelj NZJZ-a 'Andrija Štampar' Zvonimir Šostar rekao je jutros u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog kako je u Zagrebu sve spremno za cijepljenje. Odbacio je bojazan oko učinkovitosti AstraZenecina cjepiva i naglasio da je potpuno svejedno čime se cijepite. “Sve cjepivo na ovom svijetu koje se rabi štiti vas kako od teških oblika bolesti, tako od hospitalizacije, u konačnici i respiratora”, rekao je Šostar. Dodao je kako bi, ako sve bude idealno, ovaj tjedan procijepili 17.000 ljudi.

Građane će cijepiti 400-tinjak liječničkih timova obiteljske medicine, pri čemu se njih 35 posto izjasnilo za cijepljenje u svojim ordinacijama, dok će ostali cijepiti na nekom od za to predviđenih 19 punktova u gradu.

Pet punktova bit će na području Doma zdravlja Zagreb-Centar, četiri pri Domu zdravlja Zagreb-Istok, devet na području Doma zdravlja Zagreb-Zapad te jedan punkt u Nastavnom zavodu za javno zdravstvu u Mirogojskoj ulici.

Predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i obiteljska liječnica iz Zagreba Nataša Ban Toskić kaže kako se koordinatori za cijepljenje na razini domova zdravlja trude što bolje organizirati cijepljenje.

No, sve ovisi o pristizanju cjepiva. Rečeno im je da će po timu za početak dobiti 30 doza.

Komentirajte prvi

New Report

Close