U tri godine Hangar18 do 100 trgovina u Europi

Autor: Bernard Ivezić , 16. travanj 2019. u 22:00
Po svakoj trgovini planiraju otvoriti tri do četiri nova radna mjesta

U prvoj trgovini NOA u Dublinu prodaju mobitele, televizore i opremu za mobitele pod vlastitim brendom.

Tvrtka Hangar18 iz Koprivnice, koja je razvila vlastiti brend mobitela NOA, koji je po tržišnom udjelu na domaćem terenu odmah iza Samsunga i Applea, otvorila je prvu vlastitu NOA trgovinu.

Prvi brend dućan tvrtka je otvorila u Dublinu uz najavu da ih u Irskoj planira imati 15. Dodatno, u iduće tri godine Hangar18 kani otvoriti ukupno sto vlastitih NOA trgovina u zapadnoj Europi.

Izravan kontakt s kupcima
Mario Pintar, voditelj marketinga tvrtke Hangar18 kaže da su promijenili pristup u razvoju prodajne mreže. Na istočnim tržištima, izuzev Hrvatske, a gdje su bili dosad, tvrtka posluje preko distributera, dok na zapadu želi biti u izravnom kontaktu s kupcima. "Kupci u istočnoj Europi kupuju u pravilu mobitele do 150 eura, dok na zapadu, zbog bolje kupovne moći, kupuju mnogo skuplje uređaje pa vidimo veći prostor za rast", pojašnjava odluku Pintar. Dodaje da su u širenje krenuli prije godinu dana, a da intenzivno na njemu rade posljednjih šest mjeseci.

 

15 trgovina

planira otvoriti Hangar18 samo u Irskoj

Koliko su uložili, kao i koliko planiraju uložiti u daljnje širenje, nije želio komentirati. Prema podacima Poslovne Hrvatske, tvrtka Hangar18 je od 2013. do 2017. narasla s 24,2 na 137 milijuna kuna prihoda, izvoz joj je skočio na 66,7 milijuna kuna, a neto dobit je porasla s 1,3 na 4,8 milijuna kuna. Mario Pintar navodi da u Irskoj već imaju i skladište te da su zaposlili prve radnike. Navodi da će u prosjeku trebati tri do četiri zaposlenika po trgovini, potencijalno i više, čak i u prodaji i menadžmentu.

 

Pintar

U Dublinu već duže živi naša kolegica i nova country managerica Tihana Magdić pa smo zato krenuli od tamo.

"U Dublinu već duže vrijeme živi naša kolegica Tihana Magdić pa smo zato krenuli iz Irske. Ona je promovirana u country managera, dobro upoznata s tamošnjim tržištem, k tome shopping centar u koji smo prvi ušli pokazao se kao odličan partner s kojim je bilo vrlo lako dogovoriti posao", nabraja Pintar.

Iz Rusije i dalje na istok
Pojašnjava da će se na zapadu natjecati u B kategoriji brendova, ali kao prvi izbor onih koji umjesto A brendova žele Best Buy mobitel.  "Izdvaja nas to što dajemo kupcima funkcionalnosti iz A brendova po fer cijeni, zatim Noa Premium Care jamstvo koje u prvih 12 mjeseci pokriva štete kao što su lom ekrana i zalijevanje tekućinom i "after sales support", gdje za svaku zemlju u koju uđemo otvorimo ovlašteni NOA servis", kaže Pintar.

 

137 mil.

kn prihod tvrtke Hangar18 u 2017. godini

Dodaje da nakon Irske u planu imaju otvoriti trgovine u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Španjolskoj. No, dodaje da nisu zaboravili niti na istočna tržišta. U Hrvatskoj, primjerice, imaju 15 vlastitih maloprodajnih mjesta u kojima prodaju razne brendove ICT opreme. "Odnedavno možemo izravno izvoziti u Rusiju, kao treća tvrtka iz Hrvatske, a to otvara prilike i u Azerbejdžanu i Kazahstanu", zaključuje Pintar.

Komentirajte prvi

New Report

Close