U TLM ušli krim-policija i DORH

Autor: Suzana Varošanec , 10. svibanj 2015. u 22:00
Nastavlja se rat priopćenjima, s teškim optužbama/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Branimir Lepur prijavio Marijana Stričevića zbog ‘neovlaštena trošenja novca koji ne pripada Holdingu, nego Aluminiumu’.

Fina je odgodila ročište za utvrđivanje tražbina TLM Aluminiuma za 18. svibnja, a Uprava skupštinu za 8. lipnja, pa se nastavlja rat priopćenjima, s teškim optužbama, koji vode predsjednik Uprave Branimir Lepur i Marijan Stričević, koji vodi poslovanje TLM Holdinga u ime 100%-tnog vlasnika ruskog investitora Igora Šamisa.

No, u TLM su ušli kriminalistička policija te DORH, koji ispituju poslovanje. Potvrdio nam je to Lepur, objašnjavajući i kaznenu prijavu podnesenu protiv Stričevića zbog "neovlaštena trošenja novca koji ne pripada Holdingu, nego Aluminiumu". "Tvrtka Euris bivšeg vlasnika Pejčinoskog, umjesto Aluminiumu, 100 tisuća eura uplatila je Holdingu, koji je novac potrošio. Euris se pozvao na cesiju, no takav dokument Uprava nije potpisala. Od Eurisa još potražujemo 4,2 mil. eura, pa stoga pokrećemo tužbu u Austriji", kaže Lepur upozoravajući i na drugu Eurisovu tranšu Holdingu, kojom su finnacirane neto plaće radnika TLM-TPP-a, dok je 150.000 kn Aluminium blokirao.

 

4,2milijuna

eura Aluminium potražuje od Eurisa, pa pokreće tužbu u Austriji

Inače, novi vlasnik danas, čini se, neće uspjeti u nakani da smijeni Lepura, koji poručuje da se "vlasnici mogu mijenjati, ali Uprava vodi poslovanje i štiti društvo, što on čini i kao Šibenčinin". Siniša Popović, inače šibenski zet, te direktor i suvlasnik zajedno s Agrokorom tvrtke Ambalažni servis, danas bi trebao postati novi nadzornik Aluminiuma, i to uz Šamisa, koji bi trebao preuzeti funkciju predsjednika NO-a. No, čini se da oni neće moći ući u NO jer je Uprava opozvala skupštinu. Naime, dok sa Šamisove strane poručuju da će se skupština održati jer je, tvrde, zakonito sazvana, Lepur to demantira, navodeći da je stoga i otkazana, te još jedan formalni detalj.

Posrijedi je odsutnost predsjednika skupštine Mariborčanina Davorina Brodnjaka (koji je i predsjednik NO-a), jednog od vodećih menadžera u Impolu, kojeg je angažirao bivši vlasnik kao stručnjaka za tržišta (nabavu i prodaju) da pomogne TLM-u. "Nema šanse da se skupština održi u sjedištu društva te da Brodnjak dođe jer je opozvana. Uprava ima četiri člana, a dva su potpisala zahtjev za sazivanje skupštine, no po Statutu ako dva glasaju protiv, glas predsjednika Uprave nosi prevagu. U zakonskom roku i s potrebnom većinom donijeli smo odluku o opozivu skupštine te o novom pozivu za 8. lipnja", kaže Lepur ističući da je novi, četvrti član Uprave Stipe Grubešić zakonito imenovan, da je u prošla dva mjeseca kroz račun prošlo 75 mil. kn i da zasad uredno podmiruju obveze.  

Komentirajte prvi

New Report

Close