U tijeku je velika policijska akcija u Rijeci! Objavljeno zašto su uhićeni poduzetnica i pomagači

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. listopad 2023. u 10:44
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/ilustracija

Ured Europskog javnog tužitelja (EPPO) neovisan je ured javnog tužitelja Europske unije.

Hrvatski Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) izvijestio je u srijedu da provodi hitne dokazne radnje u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom protiv četiri osobe, a do sada su, kako navode, tri osobe uhićene.

Europsko tužiteljstvo sumnja da su osumnjičenici odgovorni za subvencijske prijevare i pranja novca u sklopu natječaja “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” koji je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Udio sufinanciranja projekta sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj je 85 posto, navode u priopćenju.

EPPO dodaje da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u ovom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Jutarnji list navodi da su istražitelji EPPO-a u jutarnjim satima “pokucali” na vrata riječke poduzetnice V. G. i još nekih s njom povezanih osoba. Sumnjaju da je njezina tvrtka na temelju lažiranih podataka dobila subvencije od oko dva milijuna eura iz EU fondova za nasade na jugu Hrvatske.

Ured Europskog javnog tužitelja (EPPO) neovisan je ured javnog tužitelja Europske unije. Odgovoran je za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa EU-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close