U svijetu ostavljaju 18,5 milijardi dolara, a u Hrvatskoj ih brojimo na prste

Autor: Marija Crnjak , 04. svibanj 2015. u 12:06
Foto Thinkstock

Ministar Lorencin na svom će putovanju imati puno posla da iskoristi potencijal tržišta koji je prema globalnoj statistici golem.

Ministar turizma Darko Lorencin sutra putuje u Islamsku Republiku Iran, na poziv potpredsjednika Irana i predsjednika Iranske organizacije za kulturno naslijeđe, umjetnički obrt i turizam (ICHTO) Masouda Soltanifara, najavljuju u Ministarstvu.

U Teheranu će se ministar Lorencin susresti i s predstavnicima najistaknutijih iranskih turističkih agencija i avioprijevoznika. Također, ovom prilikom će se susresti i s predstavnicima iranskog Ministarstva vanjskih poslova, predsjednikom Iransko-hrvatskog društva prijateljstva J. Shamisianom, predsjednikom Mahan Aira H. Arabnejad te predstavnicima tvrtke SIS Holding.

ICHTO je zadužen i za osnivanje, razvoj te praćenje djelovanja različitih turističkih ustanova i sadržaja u Iranu, kao i za razne druge aktivnosti povezane s primjerice investicijama.

Inače, broj iranskih turista u Hrvatskoj je zanemariv, u službenoj statistici Iran se uopće ne spominje već spada u "ostale azijske zemlje" iz kojih je lani u Hrvatsku doputovalo tek 1,6 promila turista. Ministar Lorencin na svom će putovanju stoga imati puno posla da iskoristi potencijal tržišta koji je prema globalnoj statistici golem: 2011.godine iranska je carina evidentirala da oko 27 milijuna Iranaca odlazi u inozemstvo, a 2012.godine iranski su turisti u inozemstvu potrošili 18,5 milijardi dolara.  

Komentirajte prvi

New Report

Close