U studenom 210% više oglasa za ovo zanimanje

Autor: Poslovni.hr , 05. prosinac 2018. u 14:23
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Čini se kako ekonomski oporavak, praćen snažnom emigracijom stanovništva u radnoj dobi, dovodi do nemogućnosti popunjavanja novih radnih mjesta u kratkom roku.

Indeks slobodnih radnih mjesta OVI u studenom je porastao na godišnjoj razini za 16,9 posto, a na mjesečnoj za 3,3 posto, objavio je u utorak Ekonomski institut, uz napomenu da je u studenom i u prvih jedanaest mjeseci snažno porasla potražnja za liječnicima, stomatolozima i medicinskim sestrama.

“Čini se kako ekonomski oporavak, praćen snažnom emigracijom stanovništva u radnoj dobi, dovodi do nemogućnosti popunjavanja novih radnih mjesta u kratkom roku”, ističu iz EIZ-a. Najviše se traže prodavači, konobari, kuhari i knjigovođe, a broj oglasa za liječnike veći je za više od 210 posto u odnosu na lani, dok je od početka godine potražnja za liječnicima i stomatolozima porasla za 35 posto, te 12 posto za medicinskim sestrama.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Samo naprijed konjušari!! Draže vam je tuđe, nego svoje!! Svu sreću smećarima, bauštelcima, šoferdžijama i ostalim sitnozubima želim!!!

New Report

Close