U špici sezone promet im je skoro kao i prije pandemije, iako jug ide malo sporije

Autor: Marija Crnjak , 30. srpanj 2021. u 13:16

U prvih šest mjeseci ove godine ostvarili su 291 milijuna kuna ukupnih prihoda, čime su više nego udvostručili prihode iz prve polovice 2020. godine.

U prvih šest mjeseci ove godine Valamar Riviera je ostvarila 291 milijuna kuna ukupnih prihoda, čime je više nego udvostručila prihode u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Istovremeno je ostvarena pozitivna operativna dobit na razini 19,6 milijuna kuna što predstavlja rast u odnosu na 2020. godinu, ali je i 67 milijuna kuna manja nego u predkriznoj 2019. godini, objavili su danas iz kompanije.

Ostvareni rast prihoda rezultat je popuštanja restrikcija za putovanja, visoke potražnje s ključnih tržišta, dobre pripreme sezone, otvaranja većine objekata u lipnju  te značajnih ulaganja u portfelj u prethodnim godinama. “Unatoč i dalje izraženom utjecaju pandemije, značajno poboljšanje operativne dobiti u odnosu na 2020. godinu ostvareno je općom racionalizacijom poslovanja i poduzetim internim mjerama štednje, kao i nastavkom primjene uvođenjem „Pauza, Restart“ programa usvojenog u travnju 2020. godine te daljnjim korištenjem mjera potpore Vlade za očuvanje radnih mjesta, pojašnjavaju u Valamaru. 

Otkrivaju i rezultate u dosadašnjem dijelu špice sezone. Valamar je tako u srpnju 2021. ostvario oko 90 posto prihoda pansiona realiziranih u istom mjesecu 2019. godine, što zajedno s polugodišnjim rezultatima ukazuje na započet oporavak u turizmu.

“Pritom su Istra i sjeverne jadranske destinacije  u srpnju ostvarile rezultat sličan onome iz 2019. godine, dok Dubrovnik i južne destinacije i dalje zaostaju. Trend rezervacija za kolovoz poboljšava se u južnim destinacijama, a na sjeveru gotovo doseže 2019. godinu. Razina neizvjesnosti za poslovne rezultate 2021. i dalje je visoka zbog nesigurnosti oko daljnjeg razvoja pandemije u Europi i generalno niske procijepljenosti u Hrvatskoj. Očekujemo da će turistički sektor  i dalje biti pod utjecajem krize  u nastavku 2021. godine, dok se povratak  redovnom poslovanju očekuje u 2022. i 2023. godini”, zaključuju u objavi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Recenzije im sve gore i gore. A na ovom portalu već nekoliko dana svršavaju na pričice o Valamaru. Radnici ida tamo bijeze glavom bez obzira. Mora da im jako loše ide da su iz očaja (pot)platili ovaj trač portal da lijepo piše njima.

New Report

Close