Odobrena milijunska investicija u domaćem turizmu

Autor: Marija Crnjak , 29. srpanj 2021. u 10:52

Vjerujemo u brzi oporavak odmorišnog turizma Hrvatske od krize. Ovo vrijeme treba iskoristiti za pripremu investicija, rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

AZ mirovinski fondovi i Valamar Riviera dogovorili su nastavak strateških ulaganja u turizam Hrvatske kroz drugu fazu dokapitalizacije Imperial Riviere u vrijednosti od 689 milijuna kuna koja će se realizirati nakon odobrenja Glavne skupštine Imperial Riviere sazvane za 10. rujna 2021., objavio je upravo Valamar.
“U 2019. godini AZ mirovinski fondovi i Valamar Riviera uspješno su realizirali pripajanje tvrtke Hoteli Makarska i prvu fazu dokapitalizacije Imperial Riviere, te ostvarili ulaganja u rekonstrukciju hotela Parentino u Poreču, hotela Meteor u Makarskoj te premium kampinga Padova na Rabu. Novo povećanje kapitala namijenjeno je daljnjem razvoju turističkog portfelja uključujući rekonstrukciju dvaju postojećih hotela te izgradnju dva nova hotela visoke kategorije u Dubrovniku, Makarskoj i na otoku Rabu”, pojašnjavaju u kompaniji.
Nakon provedbe postupka povećanja temeljnog kapitala sukladno relevantnim propisima, Valamar će tako biti imatelj 46,27 posto, a AZ mirovinski fondovi imatelji 48,85 posto dionica Imperiala.
„Druga faza povećanja kapitala Valamara i AZ mirovinskih fondova u Imperialu logičan je nastavak dosadašnje uspješne suradnje i inicijalnog plana ulaganja u turizam Hrvatske. Vjerujemo u brzi oporavak odmorišnog turizma Hrvatske od krize. Ovo vrijeme treba iskoristiti za pripremu investicija kako bi se ubrzala realizacija ulaganja kada se za to steknu uvjeti u cilju što brže normalizacije i povratka u razvojnu fazu poslovanja“, rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.
Kristijan Buk, predsjednik Uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima naglasio je kako Imperial Riviera, uz raznoliku ponudu sadržaja i kapaciteta i to u destinacijama od sjevera pa do krajnjeg juga naše obale, obuhvaća široko tržište, a ovom dodatnom investicijom ta će se ponuda i dodatno diversificirati.

„Nastavak suradnje s Valamarom i ovo dodatno ulaganje, predstavlja stratešku odrednicu AZ mirovinskih fondova koji aktivno traže prilike ulaganja u hrvatsko gospodarstvo i projekte koji zadovoljavaju visoke standarde korporativnog upravljanja te dugoročno donose dobre povrate za članove fondova pod upravljanjem društva.“

Komentari (1)
Pogledajte sve

Đabe vam investicije kad vam nema tko radit. Sav kvalitetan kadar je otišao iz hr. A to se vidi na sramotnoj kvaliteti usluge. Cijene su pretjerano visoke, za katastrofa kvalitetu koju pružate sa uvoznim (NE)radnicima. Nikad vise u Valamar.

New Report

Close