U sklopu USKOK-ove akcije Flajš uhićen i poznati zagrebački dimnjačar

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2020. u 08:25
Foto: pool

Na teret mu se stavlja da je 2018. i 2019. godine putem svog obrta Ferenc vršio fiktivna plaćanja te tako oštetio državu za 432.000 kuna neplaćenog poreza.

Osim Ane Karamarko, u sklopu velike akcije PNUSKOK-a i policije kodnog imena Flajš pao je i upravitelj Dimnjačarske obrtničke zadruge Grada Zagreba Nenad Zrinski.

Kako piše Jutarnji list, na teret mu se stavlja da je 2018. i 2019. godine putem svog obrta Ferenc vršio fiktivna plaćanja te tako oštetio državu za 432.000 kuna neplaćenog poreza, a fakture su, između ostaloga, glasile upravo na dimnjačarske usluge.

Zrinski se u javnosti pojavio nakon potresa u Zagrebu kada je Dimnjačarska obrtnička zadruga uputila dopis Gradskoj plinari da nijedan dimnjak u užem i širem središtu glavnog grada Hrvatske građen od opeke nije siguran za upotrebu. Učinili su to bez ikakve prethodne provjere svakog pojedinačnog dimnjaka.

Pet dana nakon potresa, 27. ožujka, napisao je i potpisao “Izvještaj o stanju dimnjaka na području Grada Zagreba nakon potresa”. U njemu navodi da Dimnjačarska obrtnička zadruga kojom upravlja ima dovoljno kompetentnih dimnjačara koji mogu obaviti preglede i reatestiranje dimnjaka, ali kako to ne mogu obaviti sve dok je na snazi ograničenje kretanja zbog pandemije, piše Jutarnji list.

Komentari (1)
Pogledajte sve

a kad ga vidi , ne bi covjek reko da je financijski pismen

New Report

Close