Kreće natječaj vrijedan čak 250 milijuna kuna: Evo tko se sve može prijaviti

Autor: Suzana Varošanec , 12. ožujak 2022. u 09:00
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Cilj je podizanje konkurentnosti hrvatskog ratarstva i stočarstva, ali i osiguravanja stabilnosti tržišta te smanjenja gubitaka proizvođača zbog nižih cijena.

Kreće natječaj iz Programa ruralnog razvoja ‘težak’ 250 milijuna kuna koji se poljoprivrednicima svih veličina stavljaju na raspolaganje za investicije u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice.

Prema Ministarstvu poljoprivrede, cilj je podizanje konkurentnosti hrvatskog ratarstva i stočarstva, ali i osiguravanja stabilnosti tržišta te smanjenja gubitaka proizvođača zbog nižih cijena.

Riječ je o mjeri 4.1.1 “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” kroz koju je 150 milijuna kuna osigurano za male i srednje te 100 milijuna kuna za velike korisnike.

Poljoprivrednici će imati priliku ulagati u izgradnju skladišta za žitarice i uljarice, opremanje novih, ali i postojećih skladišta, izgradnju i opremanje sušare te kupnju pokretne sušare, pri čemu najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 5 tisuća eura, a najveći iznos milijun eura.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru žitarica ili stočarstva, odnosno govedine i teletine, mlijeka i mliječnih proizvoda, ovčetine i kozletine, svinjetine, mesa peradi.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja do 30. lipnja 2022.

Komentirajte prvi

New Report

Close