U Senju projekt vrijedan više od 10 milijuna eura: I građani koji neće biti na smještaju, moći će dolaziti u dnevni boravak

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2023. u 08:40
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Glavni je cilj ovog pothvata poboljšanje dostupnosti integrirane cjelovite skrbi za starije osobe kroz unaprjeđenje socijalne infrastrukture.

U Senju će se graditi novi centar za starije osobe, vrijedan 10,8 milijuna eura, sa sto postelja, a u sklopu njega osnovat će se i javna ustanova za pružanje institucionalnih i izvaninstitucionalnih usluga starijim osobama.

Vlada je za senjski centar odobrila bespovratnih 6,1 milijuna eura po programu „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe” iz  Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO), a ostalo će se financirati iz državnog proracuna, doznaje se od gradonačelnika Senja Jurice Tomljanovića.

Kako je Tomljanović u petak rekao Hini, već je dogovoreno da će se cjenovnu razliku projekta „Izgradnja i opremanje centra za starije osobe Senj“ financirati preko Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

“I građani koji neće biti na smještaju, moći će dolaziti u dnevni boravak na razne društvene aktivnosti, a oni koji će imati potrebu, moći će uz nadoknadu dobiti i prehranu u restoranu centra ili u svojoj kući”, rekao je Tomljanović

Ličko-senjski župan Ernest Petry kao važnu istaknuo je činjenicu da će se otvaranjem centra otvoriti i nekoliko desetaka novih radnih mjesta u Senju. Također je rekao da je ovakva ustanova bila dio njegova predizbornog programa na lokalnim izborima, te da taj i mnogi drugi projekti diljem Ličko-senjske županije pokazuju da se u suradnji s Vladom ostvaruju zacrtani programi razvoja.

“Glavni je cilj ovog pothvata poboljšanje dostupnosti integrirane cjelovite skrbi za starije osobe kroz unaprjeđenje socijalne infrastrukture, što će značajno pridonijeti kvaliteti života starijih građana Senja i okolice”, zaključio je Petry.

Komentirajte prvi

New Report

Close