U Rijeku stigao prvi vlak čeških turista, popodne stižu i u Split

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. svibanj 2021. u 13:02
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Karte se mogu kupiti putem aplikacije RegioJet i na blagajnama HŽPP-a u Zagreb GK, Rijeci i Splitu, a u cijenu karte uključene su dodatne usluge u vlaku (voda, kava, doručak, Wi-Fi).

U petak poslijepodne iz Praga je krenuo prvi sezonski vlaki RegioJeta koji vozi na relaciji Prag-Zagreb-Rijeka/Split i obrnuto, a njime putuje oko 400 putnika koji će u subotu prijepodne stići u Rijeku, a poslijepodne u Split, izvijestile su Hrvatske željeznice Putnički prijevoz.

Za ovu je sezonu za taj vlak prodano više od 30.000 karata, navodi se u priopćenju.

Vlak je danas nešto prije 17 sati krenuo iz Praga, a sutra bi u 10,30 sati trebao stići u Rijeku, a u Split u 13,44 sata, najavljuju iz HŽ Putničkog prijevoza.

Kako navode, među putnicima prvog ovosezonskog vlaka su i hrvatska veleposlanica u Češkoj Ljiljana Pancirov te vlasnik i predsjednik Uprave češkoga željezničkog prijevoznika RegioJet Radim Jančura.

Jančura u priopćenju ističe kako su sretni što nastavljaju prošlogodišnju uspješnu suradnju, koja je rezultirala zajedničkom atraktivnom i sigurnom ponudom za turiste koje putuju između Hrvatske, Češke, Slovačke i Mađarske. “Zadovoljstvo nam je što je uz prosječnu popunjenost vlakova veću od 90 posto, cijeli projekt bio profitabilan”, naglasio je.

Iz HŽ Putničkog prijevoza navode kako se karte za relaciju Prag-Rijeka/Rijeka-Prag mogu kupiti po cijeni od 19 eura za mjesto u vagonu sa sjedalima, odnosno od 31 euro u vagonu za spavanje, a za relaciju Prag-Split/Split-Prag od 35 eura u vagonu sa sjedalima, odnosno od 42 eura u vagonu za spavanje. Uz to, putnici će moći putovati i u tzv. astra vagonima, koji u sjedala imaju ugrađene zaslone na dodir. Karte za vlak mogu se kupiti i od/do Zagreba i Budimpešte te na relacijama Zagreb-Rijeka/Split i obrnuto.

Karte se mogu kupiti putem aplikacije RegioJet i na blagajnama HŽPP-a u Zagreb GK, Rijeci i Splitu, a u cijenu karte uključene su dodatne usluge u vlaku (voda, kava, doručak, Wi-Fi). U cijenu karte uključen je i prijevoz autobusima iz Ogulina, Gračaca, Rijeke i Splita do drugih destinacija na jadranskoj obali, navodi se u priopćenju.

“Nastavak uspješne suradnje RegioJeta i HŽPP-a doprinijet će daljnjem pozicioniranju Češke i Hrvatske kao privlačnih, sigurnih i jednostavno dostupnih turističkih destinacija, a očekuje se da će ove godine od 28. svibnja do 30. rujna u ukupno 176 vlakova biti prevezen još veći broj putnika. U svibnju, lipnju i rujnu vlakovi će voziti tri puta tjedno u oba smjera, a u srpnju i kolovozu svakodnevno”, ističu iz HŽ Putničkog prijevoza.

Ta je tvrtka sredinom svibnja potpisala ugovor o suradnji sa češkim željezničkim prijevoznikom RegioJetom o uvođenju sezonskih međunarodnih vlakova na relaciji Prag-Zagreb-Rijeka/Split i obrnuto, a nastavno na lanjsku prošlogodišnju suradnju. Lani je na toj relaciji bilo prevezeno više od 60.000 putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close