U pulsku zračnu luku iz Londona sletio ‘kapitalac’, među najvećim je zrakoplovima koji su ikad tu sletjeli

Autor: Poslovni.hr/H , 01. svibanj 2018. u 18:45
FOTO: Screenshot/YouTube

Pulska zračna luka ove godine očekuje promet od oko 700 tisuća putnika, što bi bilo 15 posto više nego prošle godine.

U pulsku Zračnu luku u utorak je na letu TUI Airwaysa iz London Gatwicka sletio zrakoplov Boeing 787-900 Dreamliner, među najvećim zrakoplovima koji su ikad sletjeli u tu zračnu luku. 

U Pulu je ovim zrakoplovom doputovalo ukupno 329 putnika koji će idućih dana boraviti u Istri. Riječ je o širokotrupnom zrakoplovu srednje veličine koji se najčešće koristi za tzv. "long haul" destinacije, usklađen s najstrožim ekološkim zahtjevima što se tiče buke i emisije štetnih plinova. Ovo je prvi put da je u Pulu sletio zrakoplov tog tipa, a koji će od 1. svibnja do 2. listopada svakog utorka prometovati na relaciji London Gatwick – Pula. 

"Kompanija TUI ima uvijek oko 98 posto popunjenosti i ovo je prvi put da je zrakoplov takve vrste sletio u Pulu. Dolazili su prije i veći avioni poput Boeinga 747, no ovaj zrakoplov je nove tehnologije, nove generacije, tiši je i lakši", rekao je  novinarima direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo.

Dodao je kako će samo zahvaljujući toj liniji u Istru do početka listopada doći oko pedeset tisuća gostiju, koji će se odmarati u istarskim turističkim središtima, i u hotelima i u privatnom smještaju.

Pulska zračna luka ove godine očekuje promet od oko 700 tisuća putnika, što bi bilo 15 posto više nego prošle godine.

"To su naša realna očekivanja, a Pula će ove godine biti povezana s ukupno 60 destinacija u Europi, izravnim letovima", istaknuo je Radmilo. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

B787 će letjeti utorkom, ali linija Gatwick-Pula će ići tri puta tjedno (s drugim zrakoplovima). Tako da je ukupno 50 tisuća putnika na toj liniji sasvim izvedivo.

To je 2174 putnika po avionu.

New Report

Close