U protekla 24 sata 40 novozaraženih u Hrvatskoj, umro muškarac srednjih godina, nije imao kronične bolesti

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2020. u 14:05
Foto: Pool / Pixsell

Davor Božinović ranije je najavio da će odluku o otvaranju tržnica Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti možda već sutra.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da u Hrvatskoj u zadnjih 24 sata imamo 40 novih Covid-19 pozitivnih bolesnika. Imamo još jednog preminulog u Klinici za infektivne bolesti, srednjih je godina i nije bio ranije bolestan. Ukupno je to 1.222 bolesnika.

Imamo 36 bolesnika na respiratorima, što je dva manje nego jučer.

Beroš je naveo da smo ponosni na sve one koji se drže mjera i na taj način spašavaju druge.

“Rezultati su nam dobri, ali još ne smijemo popuštati želimo li ih zadržati”, poručio je Beroš.

“Moramo imati na pameti mlađi, srednja dob i zdravi mogu završiti sa smrtnim ishodom. Svi mlađi i srednje dobi moraju čuvati prvo sebe, a onda i sve svoje oko sebe. Uvijek ima jedan postotak za koje se ne očekuje da budu česti, ali postoje”, upozorila je Alemka Markotić.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je najavio da će odluku o otvaranju tržnica Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti možda već sutra.

“Traju sastanci s lokalnim stožerima civilne zaštite i udrugama gradova i općina i kada dobijemo povratnu informacije o tome koje su mjere poduzete odluka o otvaranju tržnica će biti objavljena, očekujem da to može biti već i sutra”, kazao je Božinović predstavljajući Saboru paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, oružnih listova i putovnica.

Komentirajte prvi

New Report

Close