Foto: Tisuće prosvjednika stiglo s 30 autobusa u Zagreb: ‘Tražimo ostavku guvernera’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. travanj 2015. u 10:22
Foto: Željko Lukunic / Pixsell

U subotu u podne počinje prosvjed Udruge Franak, na kojem organizatori očekuju od 15.000 do 30.000 ljudi, i to ne samo onih koji imaju kredite u švicarskim francima, već i korisnike ostalih kredita, nezaposlene, branitelje, umirovljenike i blokirane.

U subotu u podne počinje prosvjed Udruge Franak, na kojem organizatori očekuju od 15.000 do 30.000 ljudi, i to ne samo onih koji imaju kredite u švicarskim francima, već i korisnike ostalih kredita, nezaposlene, branitelje, umirovljenike i blokirane.

Okupljanje prosvjednika započinje u 12 sati na Trgu Franje Tuđmana. U 13 sati prosvjednici bi trebali krenuti prema Trg bana Josipa Jelačića, od kuda će, prema najavama organizatora, jedna kolona otići prema Markovu trgu, gdje će se "obratiti praznim hodnicima Vlade". Druga kolona će ići prema sjedištu Hrvatske narodne banke (HNB) na Trgu hrvatskih velikana, dok će dio prosvjednika ostati na središnjem zagrebačkom trgu.

U Udruzi Franak na novinskoj konferenciji su proteklog tjedna najavili da je za dolazak na prosvjed potvrđeno najmanje 60 autobusa iz cijele Hrvatske.

Podršku prosvjedu u organizaciji Udruge Franak pružile su brojne druge organizacije, poput udruga Blokirani i Pokrenimo Hrvatsku, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, nekoliko sindikata, stranke Živi zid, branitelja i invalida Domovinskog rata koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja i dr.

Odluku o organizaciji masovnog prosvjeda Udruga Franak donijela je krajem ožujka, nakon propalih pokušaja dogovora rješenja za korisnike kredita vezanih uz švicarski franak unutar radne skupine sastavljene od predstavnika države, banaka i dužnika.

Udruga Franak je tada objavila da napušta pregovore u Ministarstvu financija "prvenstveno zbog neozbiljnosti sudionika radne skupine, te njihovog neshvaćanja veličine problema i posljedica po dužnike koje Udruga zastupa u pregovorima", te su zatražili ostavku guvernera HNB-a Borisa Vujčića.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Znači, prvi potez Karamarka bit će smjena guvernera i postavljanje Šukera za ministra a Marića za guvernera a krediti ostaju kakvi su i sada. Biti će to vlada sastavljena isključivo od stručnjaka.

Nek idu – Šukeru, ON JE ugovarao financijske transakcije
s Rohatinskim , kad je HDZ bio na vlasti………

Kaj sad ima s privatgnim kredititma – guverner..On sad samo može gasiti požar,
i naštampati KUNE da se pretvori sve u domaću valutu i
dogovoriti s bankama najniže kamate…

Jesu li vaši novinari uopće bili na skupu ili su se opijali u nekom bircuzu?

Svako je mogao jednostavno prošetati između autobusa i izbrojati ih 54!

New Report

Close