U Krašu odredbu nisu koristili 2018., zašto bi ubuduće?

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2019. u 13:26
Sve 'ljuća' priča o Krašu/M. Mrkonjić/PIXSELL

Ulaganje dokaz da vjerujemo u pravni okvir RH, kaže biznismen.

Nakon što je, prvo preko hrvatskih medija, poručio da očekuje da njegov Kappa Star Limited ima jednak tretman kao svi drugi dioničari Kraša, čije dionice od rujna "mahnito" kupuje na Zagrebačkoj burzi, srbijanski biznismen Nebojša Šaranović ovih je dana krenuo u akciju i kroz beogradske medije.

Povod je, naravno tv. otrovna pilula, točnije peti članak Kraševa statuta koja Upravi te hrvatske kompanije ostavlja mogućnost da "blokira" preuzimanje isključivanjem prvenstva za neke dioničara pri upisu dionica.

Iako Šaranović ne treba podnositi ponudu za preuzimanje Kraša dok stečenim udjelom ne sustigne Mesnu industriju Braće Pivac, očekivano mu se ne sviđa činjenica da bi se, odluči li tako vodstvo Kraša, mogao naći u neravnopravnom položaju naspram Vrgoračkih poslovnjaka. 

"Samim tim što smo na hrvatsko tržište ušli sa značajnim ulaganjem i pokazujemo puno povjerenje u stabilno tržište kapitala i pravni okvir RH, vjerujemo da ćemo biti tretirani ravnopravno kao i svi drugi investitori", izjavio je za Blic Biznis.

Dodao je kako mu je poznato da odredba o odobrenom kapitalu nije korištena prilikom povećanja temeljnog kapitala Kraša u 2018., kada je on povećan odlukom Glavne skupštine.

"Tako da ne vidim zbog čega bi se ista primjenjivala u budućnost", zaključio je Šaranović. Beogradski broker Branislav Jorgić istog dana u istom mediju priču o "otrovnoj piluli" nazvao je nedopustivom diskriminacijom dioničara i klasičnom prijevarom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close