U kraljevičkoj luci za plovila više mjesta i sigurnije privezivanje

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2019. u 22:00
Ministar Oleg Butković otvorio obnovljeno Carovo, Foto: GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL

Ulaganjem od 8,5 milijuna kuna povećani su kapaciteti luke za javni promet, te kvaliteta vezova. Na raspolaganju je sada pet gatova.

Novouređena i proširena luka otvorena za javni promet Carovo u Kraljevici svečano je otvorena u utorak, nakon radova vrijednih osam milijuna kuna kojima su povećani kapaciteti te luke, kvaliteta vezova i sigurnost.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je za projekt izgradnje komunalnih vezova u luci Carovo osiguralo 6,3 milijuna kuna, Primorsko-goranska Županija oko milijun kuna, a Županijska lučka uprava Bakar-Kraljevica-Kostrena oko 700 tisuća kuna. Luka Carovo sada ima pet gatova ukupne površine 1102 četvorna metra, te 110 vezova s vanjske strane i mogućnost priveza manjih plovila s unutarnje strane gatova. Investicijom je povećana razina sigurnosti za plovila i korisnike, koji su svoja plovila ranije privezivali na improviziranim privezištima.

Ministar Oleg Butković tom je prilikom podsjetio da je u tijeku investicijski ciklus u izgradnju luka, lukobrana i lučke infrastrukture, a u proračunu je za lučke projekte predviđeno ukupno oko 80 milijuna kuna. Do sada su potpisani ugovori za financiranje tih projekata iz europskih sredstava vrijedni oko 300 milijuna kuna, a do kraja godine očekuje se da će biti potpisani ugovori ukupne vrijednosti oko 700 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close