Investicija vrijedna 1,2 milijuna eura: U Ivancu grade halu za montažu robota

Autor: Lucija Špiljak , 08. siječanj 2019. u 08:13
Tvrtka je dosad radila u unajmljenom prostoru/BGW-ELECTRONICS.HR

U grupi su BGW Montaža koja montira automatizirana skladišta, te BGW Electronics za radove elektroinstalacije.

Ugovore o kupoprodaji nekretnina u Industrijskoj zoni Ivanec s Admirom Berbićem i Kristijanom Danjkom, direktorima tvrtke BGW Group, potpisali su gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i direktor Ivkoma Mladen Stanko.

Riječ je o investiciji vrijednoj 1,5 milijuna eura kojom je BGW u vlasništvo dobio 10.000 četvornih metara zemljišta na kojem ovog proljeća započinje gradnja industrijske hale i pratećeg prostora. Tvrtka BGW trenutačno se nalazi u unajmljenom prostoru, u hali u Ivancu, a uredski prostori u Varaždinu postali su, kaže direktor Kristijan Danjko, premali.  "Vozni park koji posjedujemo, kao i sva oprema za gradilišta, prevelika je za trenutačne prostore koje posjedujemo i koje imamo u najmu. Grad Ivanec odabrali smo prvenstveno zbog benefita koje su nam pružili, cijene zemljišta, podrške oko dokumentacije te samog pristupa nama kao investitorima", objašnjava.

U Industrijskoj zoni Ivanec planiraju izgradnju poslovnih prostora – uredski dio i trgovinu elektromaterijalom – od otprilike 600 metara kvadratnih, te proizvodne hale od 1000 kvadrata. U drugoj fazi, najavio je Danjko, na istoj parceli planiraju izgradnju još jednog poslovnog objekta. "Već u listopadu 2018. održan je sastanak s Agencijom za investicije i konkurentnost gdje su nas upoznali s mogućnostima korištenja državnih olakšica koje planiramo iskoristiti.

Planirana investicija je nešto više od 1,5 milijuna eura, a koristit ćemo i benefite Grada Ivanca", objašnjava. U sklopu BGW-a posluju još dvije tvrtke – BGW Electronics i BGW Montaža koje će također biti smještene u novim prostorima. BGW Montaža osnovana je 2013. i bavi se montažom robota, transportnih traka i montažom automatiziranih skladišta, a BGW Electronics osnovan je u veljači 2018. i bazira se na elektroinstalaterskim radovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

  "U Hrvatskoj radimo sve vrste elektroinstalacijskih radova, sklapanje elektroormara, videonadzor, sustave pametnih kuća, dok se na inozemnom tržištu, osim proizvodnje elektroormara, baziramo na instalaciju automatiziranih skladišta i pokretnih traka, te automatizaciju u industriji, što uključuje spajanje sustava, pomoć kod programiranja i instalacije sustava", objašnjava nam Danjko.

Trenutačno u obje tvrtke zapošljavaju stotinjak djelatnika, a planiraju se i dalje širiti. "Pokrenuta je proizvodnja elektrorazdjelnica i transportnih traka koje će se sklapati u trenutačnom prostoru u Ivancu. Zbog limita s prostorom, trenutačno smo ograničeni s opsegom ugovorenog posla, no s izgradnjom nove hale sigurno će se pojaviti potreba za zapošljavanjem. Planiramo oformiti i dio za programere u autoindustriji i robotici općenito, te smo i za taj dio predvidjeli jedan dio uredskih prostora", zaključuje Kristijan Danjko. 

Komentirajte prvi

New Report

Close