U Hrvatskoj se cijepilo 71 posto medicinskih sestara i tehničara: “To nije dovoljno”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. kolovoz 2021. u 11:00
Foto: pixabay

Oko 8000 medicinskih sestara bilo je zaraženo s covid-19 te čekaju da dobiju svoju prvu dozu cjepiva, navodi HKMS.

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara (HKMS) ponovno je pozvao svoje članice i članove, medicinske sestre i tehničare, na cijepljenje protiv covid-19 „jer ih se od početka cijepljenja do danas cijepilo 71 posto, što nije zadovoljavajući postotak“.

“Medicinske sestre i tehničari imaju, kao i svi drugi zdravstveni djelatnici, dvostruku odgovornost: odgovornost prema sebi, svojim bližnjima, ali i prema pacijentima o kojima skrbe. Stoga pozivam sve koji se još nisu cijepili da se radi svog i zdravlja svojih bližnjih cijepe jer jedino tako možemo osigurati sigurnu skrb za sve naše bolesnike“, poručio je Mario Gazić.

Istaknuo je kako je očigledno potrebna edukacija oko cijepljenja za medicinske sestre i tehničare koji se još nisu cijepili.

„Cijepljenje je jedini izlaz iz ove epidemije s kojom se Hrvatska bori već godinu i pol dana. Prednosti cijepljenja daleko su veće od mogućih nuspojava i uopće nema dileme da cijepljenje sprječava teže oblike bolesti covid-19, boravak na respiratoru i u konačnici smrt“, naglasio je Gazić.

Gledano po ustanovama najbolji postotak procijepljenosti medicinskih sestara je u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu gdje ih je više od 90 posto cijepljeno, kao i u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, u bolnici u Novoj Gradiški ili primjerice u Varaždinskim toplicama.

Oko 8000 medicinskih sestara bilo je zaraženo s covid-19 te čekaju da dobiju svoju prvu dozu cjepiva, navodi HKMS.

Komentirajte prvi

New Report

Close