U Hrvatskoj 23 nova slučaja, od jučer preminula jedna osoba, ukupno je 36 preminulih

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2020. u 14:05
Foto: Davor Pongracic/POOL/CROPIX

Dok europske zemlje pa i neke susjedne najavljuju popuštanje mjera, u Hrvatskoj još nema konkretnih poteza u tom pravcu. Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović jučer je kazao da mjere idu dalje. No, dodao je da se svakodnevno razmišlja o ukidanju nekih od njih.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 23 novooboljelih. Ukupo Hrvatska ima 1814 zaraženih.  Srednja dob je 50, 3 godine. Ukupno je oporavljeno 600 ljudi.

Podsjetimo, još jedna osoba zaražena koronavirusom umrla je u Osječko-baranjskoj županiji koja u petak ne bilježi nijednu novozaraženu osobu, a riječ je o 47-godišnjoj pacijentici koja je zbog više kroničnih bolesti bila na respiratoru u osječkoj bolnici.

Božinović je ponovio da se kreće u pravcu određenih popuštanja te podsjetio da su ministri ood premijera dobili nalog da pripreme prijedloge te da će se nakon tog konzultirati epidemiolozi i odlučiti. Većina mjera istječe u nedjelju i treba ih ili produžiti ili modificirati. Božinović je najavio iznimno oprezno popuštanje mjera kako se ne bi išlo u rizik povećanog broja oboljelih.

U Hrvatskoj bi za desetak dana trebala krenuti i velika ciljana testiranja kako bi se utvrdilo koliki postotak građana je ‘prehodao’ koronavirus.

Komentirajte prvi

New Report

Close