U Hrvatskoj 146 novozaraženih i dvoje preminulih: Božinović pojasnio zašto se promijenio termin objava

Autor: Poslovni.hr , 31. kolovoz 2020. u 09:46
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Uputit će se i zahtjev lokalnim stožerima o privremenom zatvaranju ugostiteljskih objekata i lokala u kojima se pojavi zaraza. 

Razlog tome je, kako je objasnio šef Stožera Davor Božinović, testiranju koje ne prestaje i rastu zaraženih, odnos između nacionalne razine i lokalnih stožera najusklađeniji je u jutarnjim satima.

“Obzirom da sad imamo diskrepancije, najtočniji omjer onoga što je poznato na lokalnoj razini i nacionalnoj je u jutarnjim satima i to je bio naš motiv”, pojasnio je na konferenciji Božinović.

U protekla 24 sata imamo 146 novozaraženih te 2650 aktivnih slučajeva. Preminule su dvije osobe – muškarac iz Osijeka i žena iz Vinkovaca koji su imali kronične bolesti.

Danas također nastupaju mjere za pet novih županija. Produžena je odluka o zabrani graničnih prijelaza do 15 rujna. Također, promijenit će se odluka o zabrani rada teretana i fitness centara u Splitsko-dalmatinskoj županiji – opet će moći raditi uz primjenu svih epidemioloških mjera.

Uputit će se i zahtjev lokalnim stožerima o privremenom zatvaranju ugostiteljskih objekata i lokala u kojima se pojavi zaraza.

Komentirajte prvi

New Report

Close